Musicology Sessions i u novoj sezoni dovodi svetski poznate umetnike. Nakon rasprodatih koncerata letnje sezone Keziah Jones, Mario Biondi, Hooverphonic, Snarky Puppy i Arrested Development, produkcija inventivnih koncerata se nastavlja. Zimsku 2022-2023 sezonu otvorila je holandska senzacija, KOVACS, zatim je po prvi put u našem regionu, nastupao soft soul trio iz LA, MOONCHILD, a krajem oktobra meseca se pripremite za bujicu fantastičnih doživljaja. U naš glavni grad dolaze pioniri londonske  i uživajte u jedinstvenom spoju sofisticiranog „acid jazz“ zvuka sastava The Brand New Heavies koji će održati dva koncerta u Bitefartcafe klubu, 20. & 21. oktobra.

The Brand New Heavies nastupali su u Beogradu 2019.godine, gde su, u okviru istog serijala, održali rasprodate koncerte o kojima se i dalje priča. Organizatori Musicology sessions serijala ove godine zakazali još dva datuma u okviru kojih će publika moći da uživa u njihovim nastupima 20. i 21. oktobra u kultnom klubu Bitefartcafe. Oni će biti treći izvođači nove sezone Musicology Sessions serijala.

Povezana vest:  MTV EXPRESS - EMA 2012 BEST ADRIA ACT NOMINEES

Pioniri londonske „Acid jazz“ scene, The Brand New Heavies, svoju veliku ljubav prema „fank gruvu“ iz sedamdesetih godina, uspeli su da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula. Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama koje su ušle na svetske top 40 liste, a prodali su do sada preko 2,5 miliona kopija svojih albuma.Bend je oformljen 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan retkom tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londonu. Ubrzo je bend dobio i duvačku sekciju, kao i vokalistkinje.
Sada već poznati beogradskoj publici, vraćaju se u naš grad, donoseći dobar zvuk i dobru energiju!

Povezana vest:  U prodaji karte za koncert THC

Sastav je u više navrata pokazao da ima jako dobru konekciju sa srpskom publikom, a na naše pitanje sa kakvim utiscima su se vraćali iz Beograda odgovaraju:

„Masa u Srbiji nosi neku vrstu slobode koju nismo videli na drugim mestima. Nekome to možda zvuči neverovatno, ali zaista se vidi u načinu na koji reagujete na muziku, kao i to kako uz nju plešete, odnosno način na koji uzvraćate energiju. Način na koji su ljudi plesali na koncertu inspiriše nas da damo više. To je uzajamna stvar.“

Dođite 20. i 21. Oktobra u Bitefartcafe klub i uživajte u dobroj muzici sastava The Brand New Heavies.

Povezana vest:  Najavljen program Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa tickets.rs

https://www.youtube.com/watch?v=0Om_l8SP9VE

Foto:  BitefArtCafe press