aleksandra_kovac

Briz, Nina i Aleksandra Kovač se bore za Evroviziju

 

Za mesto srpskog predstavnika na „Pesmi Evrovizije“ takmičiće se 26. februara sastav „Briz“ (Breeze), Aleksandra Kovač i mlada pevačica Nina, saopštila je večeras Radio-televizija Srbije (RTS). „Briz“ će izvesti pesmu „Ring, ring, ring“ kompozitora Kornelija Kovača, Danica Radojičić-Nina će pevati „Čaroban“ Kristine Kovač, dok će Aleksandra Kovač nastupiti sa svojom autorskom pesmom „Idemo dalje“.

-Takmičarske kompozicije biće premijerno izvedene 26. februara u emisiji ‘Pesma za Evropu’. U direktnom prenosu iz RTS studija u Košutnjaku… Pobednik će biti izabran SMS glasovima publike, tokom trajanja emisije. Sa jednog broja telefona moguće je poslati do deset poruka – saopštio je RTS.

Povezana vest:  KKN, Lorna Wing, Ničim izazvan ovog vikenda na Beer Gardenu, Blaža i kljunovi spremaju feštu za kraj

„Briz“ čine bivši član „Vampira“, gitarista i pevač Aleksandar Eraković, gitaristi Radovan Spasojević i Nikola Dunđerović, basista Marko Ćalić i bubnjar Damjan Dašić, iznikli su iz „Bitls“ (Beatles) tribjut sastava „Bestbit“ (Bestbeat), a jesenas su se oglasili prvim singlom „Uhvati zrak“. U pesmi „Ring, ring, ring“ na Kovačevu muziku stihove i aranžman su uradili Eraković, Dašić i Ćalić.

Povezana vest:  EUROSONG 2012, Željko Joksimović u centru pažnje medija

RTS je saopštio da je izvođač pesme autorke Kristine Kovač „Čaroban“ Nina, koja je „vokalni izvođač od detinjstva, višestruki pobednik takmičenja Dečijeg kulturnog centra ‘Zlatna sirena’ I ‘FEDEMUS’, učesnik brojnih muzičkih festivala u zemlji i regionu“.

Arnžman za pesmu „Čaroban“ uradili su Kovačeva i Ante Gela, a Nina je inače pevačica benda „Legal seks department“.

Povezana vest:  Dado Topić „Apsolutno sve“ uskoro u prodaji

-Aleksandra Kovač će izvesti pesmu ‘Idemo dalje’. Aleksandara je pesmu komponovala na tekst svoje majke Spomenke Kovač, a aranžman su uradili Aleksandar Filipović, Roman Goršek i Aleksandra Kovač – saopštio je RTS.

Takmičenje za „Pesmu Evrovizije 2011“ biće održano u Dizeldorfu u Nemačkoj od 10. do 14. maja, a Srbija nastupa u prvom polufinalu 10. maja.