Voleo je i stvarao pesme, uživao u svakoj proizvedenoj noti i stihu uvek iznova diveći se muzici koja je beskrajna po svojoj prirodi. Ta muzika uvek je pružala ono najbolje od njega i njegovih osećanja, a to je ono što je nesebično poklanjao svim ljubiteljima njegovih hitova koji se slušaju i dan danas.

Velikan narodne muzike, Marinko Rokvić ostavio je za sobom kompozicije koje nikada neće otići u zaborav, a koje će večno živeti opisujući svaki trenutak njegove uspešne karijere koju je posvetio svojoj publici i bližnjima. Čak i u najtežim danima želeo je da oduševi publiku novim strofama i zapeva sa njom. Pesmu nije uspeo da predstavi, ali je ostala da sačeka pravi trenutak. Danas je tačno godinu dana od smrti pevača koji je ostavio veliki trag u domaćoj muzici, a njegova porodica je upravo ovaj dan odabrala za objavljivanje njegove poslednje numere.

Povezana vest:  Džezbollah ovog petka na Zidiću DOB

Kompoziciju pod nazivom „Te noći kada umrem“ radio je Miša Mijatović, tekst Miloš Mihajlović, a aranžman Boban Prodanović. Spot je osmišljen tako da prikaže sećanje na sve lepe trenutke Marinkovog života i karijere.

https://youtu.be/CDZonywxEAQ

Njegov glas daleko se čuo, a njegove pesme kao što su Skitnica, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Ti za ljubav nisi rođena, Tri u jednoj, kao i mnoge druge bile su i biće uvek nezaobilazan repertoar na veseljima. Dokle god je njegove muzike živeće i on sa nama, kao i sećanje na njegov lik i besprekornu karijeru.

Povezana vest:  DANIEL CASARES FLAMENCO QUARTET U ZAJEČARU

Foto: M. M./ATA Images