DIMA_BILAN_2

RIHANNA, DIMA BILAN, RESTART, HAN GENG I AHMED SOULTAN U TRCI ZA WORLDWIDE ACT NAGRADU

Poznata su imena pet nominovanih izvođača koji će se takmičiti za nagradu Worldwide Act na dodeli „2012 MTV EMA.“ Proteklih šest nedelja MTV je fanovima širom sveta dao priliku da glasaju za svoje najdraže domaće izvođače, kako bi im osigurali nominaciju i šansu da predstavljaju svoj region na ovogodišnjoj dodeli EMA. Dobitnik MTV Best Adria Act nagrade, crnogorski bend Who See, nažalost, nije uspeo da osvoji titulu Best European Act, jer je pobedu u ovoj kategoriji odneo ruski pevač Dima Bilan.

Konačnih pet izvođača nominovanih u kategoriji Worldwide Act su: Dima Bilan (Evropa), Han Geng (Azijsko-pacifička regija), Ahmed Soultan (Afrika/Indija/Bliski istok), Rihanna (Severna Amerika) i Restart (Latinska Amerika). Od danas će se ovih pet izvođača nadmetati u poslednjoj rundi glasanja u kategoriji Worldwide Act, koja slavi svu širinu muzike koju MTV nudi širom sveta.

Fanovi mogu da glasaju za Worldwide Act i druge kategorije EMA online na www.mtvema.com do 23:59 u petak, 9. novembra, 2012. Pobednik u kategoriji Worldwide Act biće proglašen na svečanosti u Frankfurtu.

Povezana vest:  Lejdi Gaga objavila fotografiju na kojoj isprobava venčanicu, da li se bliži venčanje?

19. po redu godišnja dodela MTV EMA, koju će voditi supermodel Heidi Klum, prenosiće se uživo iz istorijske frankfurtske dvorane Festhalle u nedelju, 11. novembra, od 20.00, kada će početi prenos uživo sa crvenog tepiha! Na “2012 MTV EMA” nastupiće Taylor Swift, Muse, No Doubt, Carly Rae Jepsen, fun., Rita Ora, Alicia Keys, Pitbull, The Killers i Psy.

O nominovanim u kategoriji Worldwide Act 2012.

Dima Bilan (Evropa)

2008. godine, Dima Bilan je postao prvi izvođač iz Rusije koji je pobedio na Evroviziji sa pesmom “Belive”. Dima ima veliku armiju fanova i prijatelja koji ga nesebično podržavaju, a zahvaljujući hitovima koji su dostizali vrhove ruskih i svetskih top listi,  do sada je dobio viŠe od 70 muzičkih nagrada, od čega je čak šet puta osvajao MTV Best Russian Act nagradu.

Han Geng (Azijsko-pacifička regija)

Poznat kao “najuticajnija muška zvezda u Kini,” kineski mandopop pevač i glumac Han Geng, debitovao je u Južnoj Koreji 2005. kao jedini kineski član benda Super Junior, a od 2009. okrenuo se solo karijeri. Njegov prvi solo album prodat je u više od  milion primeraka, a karte za njegov prvi koncert prodate su u rekordnih 37 minuta. Do danas je dobio više od 20 nagrada za svoje solo radove, uključujući nagrade Izvođač godine i Najpopularniji izvođač Azije 2011. Drugi album Hana Genga, “Hope in the Darkness” objavljen je u julu 2012.

Povezana vest:  MTV LIVE – ADELE

Ahmed Soultan (Afrika/Indija/Bliski istok)

Nakon uspeha njegovog prvog singla „Ya Salam“, Ahmed Soultan se pokazao kao preteča novog stila koji on zove afrobian soul, od Afro-Arabian (afro-arapski). Njegov album “Tolerance” je toplo dočekan i imao je jak odjek u medijima, pa je Ahmed Soultan uskoro postao jedan od vođa „Nayde“, nove marokanske scene. Nakon drugog albuma, objavljenog 2009. godine, kojim se definitivno dokazao, njegova popularnost u Magrebu i izvan njega bila je potvrđena. Ahmed Soultan peva na četiri jezika: berberskom jeziku amazigh, arapskom, engleskom i francuskom. Sarađivao je s poznatim američkim pevačem Ne-Yoom na pesmi „Amazing You“, a 2011. je njegova pesma „Jokko“ nominovana za najbolju severnoafričku pesmu i najbolju afričku reggae pesmu godine. Trenutno radi na svom trećem albumu, koji planira da objavi u leto 2013., za koji obećava fantastične i neočekivane saradnje.

Povezana vest:  Behind The Music – Jennifer Lopez

Rihanna (North America)

Popularnu pevačicu sa Barbadosa ne treba posebno predstavljati. Rihanna je svetski poznata  megazvezda koja je u karijeri prodala više od 25 miliona albuma, a njeni hitovi su neizostavni deo svačije play liste.

Restart (Latinska Amerika)

Restart je bend koji fanovi obožavaju i prava priča o uspehu. Prošle godine je Restart takođe bio nominovan u kategoriji Worldwide Act za Latinsku Ameriku. Bend iza sebe imam puno priča, posebno kad govorimo o VMB-u, godišnjoj dodeli nagrada MTV Brasila. 2010. je grupa osvojila pet statua – ali je bila izviždana na pozornici. Thomas, Koba, Pe Lu i Pe Lanza osnovali su bend 2008. i otad su objavili tri albuma. Njihov poslednji album je “Geração Z” iz 2011. godine. Zbog svog međunarodnog uspeha, bend je nedavno snimio svoje pesme na španskom jeziku, čime su potvrdili svoj uspeh u Brazilu i izvan njegovih granica.