WhitesnakeVajtsnejk ponovo dolazi u Beograd

 

Britanski hard rok sastav „Vajtsnejk“ (Whitesnake) najavio je na svojoj zvaničnoj strani da će 1. jula nastupiti u Beogradskoj areni, na turneji povodom novog albuma „Forevermore“, najavljenog za mart.

Beograd je za sada poslednji najavljeni grad turneje koja počinje 2. juna u Moskvi i obuhvatiće Sankt Petersburg, Oslo, London, Milano, Prag, Beč i druge evropske gradove. Bend pevača Dejvida Koverdejla (David Coverdale) prethodno je svirao u Beogradu na ispunjenom stadionu „Tašmajdan“ u julu 2006. godine.

Povezana vest:  Mario Biondi posle tri godine ponovo u Beogradu!

Album „Forevermore“ i predstojeću turneju Koverđel radi sa postavom „Vajtsnejka“ u kojoj su gitarista, koautor i koproducent Dag Aldričh (Doug Aldrić), gitarista Reb Bič (Beać), bubnjar Brajan Tiči (Briian Tićy) i basista Majkl (Mićael) Devin.

-Kao i na svim albumima ‘Vajtsnejka’, Koverdejl je… otvorio srce i dušu da izrazi emocije i empatiju, koje se tako retko mogu čuti ovih dana u bilo kom muzičkom žanru – piše u saopštenju benda povodom novog albuma „Forevermore“.

Povezana vest:  Lollobrigida u klubu GUN u subotu, 26. aprila

Kao bivši pevač grupe „Dip parpl“ (Deep Purple), Koverdejl je osnovao Vajtsnejk 1977. godine, a bend je, uz stalne promene postave, svetsku popularnost stekao hitovima „Ain’t No Love in the Heart of the City“, „Is This Love“, „Fool For You Loving“ i „Don’t Break My Heart Again“.