Dragan Ambrozic sa nagradjenim izvodjacima

WeShareMusic dodela nagrada

WeShareMusic je kampanja Exit Festivala koja obuhvata promociju izvođača kroz niz različitih akcija. Exit online Label postoji od 2009. godine i do sad je na njemu objavljeno 16 izvođača. Godinama u nazad Exit organizuje konkurs Play@Exit kao prostor za nove i nedovoljno afirmisane bendove na Exit Festivalu. Prošle godine pokrenuta je Exit Muzička konferencija i započeta saradnja Exit Festivala sa drugim evropski festivalima sa ciljem promocije domaće i regionalne scene i razmene bendova. Sve ove pojedinačne akcije od 2011. biće uobličene u celinu pod nazivom WeShareMusic.

WeShareMusic: EXIT LABEL NAGRADE

EXIT label je srpska online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju , kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit, uz podršku Tuborga, kao brenda koji posebnu pažnju obraća na novu muzičku scenu, želi da omogući svim talentovanim muzičarima da kroz sistematsku podršku, postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival stavi i u službu promocije bendova. Do sad je na Exit etiketi izdato 16 albuma izvođača iz Srbije i regiona, sa više od 180 000 downloada celih albuma i skoro pola miliona downloada pojedinačnih pesama koji se mogu skinuti sa našeg sajta. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora. Na sajtu Exitmusic.tv posetioci sada mogu da besplatno preuzmu sva dosadašnja online izdanja među kojima su Partibrejkersi, Obojeni program, E-play, Marko Nastić, Repetitor, Jarboli, Killo Killo, The Good Guys, Overdrive, Nežni Dalibor, Ritam Nereda, Lollobridgida, Trance Balkan Desorganisation, Irie FM, Laura 2000 i Stuttgart Online.

Povezana vest:  Koncertne aktivnosti Doma omladine nastavljaju se u jesen

U narednom periodu na Exit etiketi albume će objaviti i Popečitelji, Ringišpil, Žene kese, Kanda Kodža i Nebojša, Petrol, Nežni Dalibor, Darkwood Dub i mnogi drugi. U planu je i proširivanje etikete na Exit Podlabel koji će predstaviti imena iz elektronske muzike, ali i čitavog niza drugih muzičkih žanrova.

Najslušanije izvođači na sajtu Exitmusic.tv nagrađujemo plaketama Exit Label:

E-PLAY (album Drago mi je da smo se upoznali) osvojio je plaketu za SREBRNI TIRAŽ, koja se dodeljuje za više od 10 000 downloada.

RITAM NEREDA (album Paralelni svet) i FATBOY JR – Marko Nastić (album Music for the People) dobili su plaketu za ZLATNI TIRAŽ, namenjen izvođačima sa 25 000 downloada.

OBOJENOM PROGRAMU (Kosmos u tvom srcu / igračke se voze levom rukom) dodeljuje se plaketa za PLATINASTI TIRAŽ za 50 000 downloada.

WeShareMusic: DOMAĆI I REGIONALNI IZVOĐAČI NA EXITU  2011.

Svake godine Exit promoviše izvođače iz Srbije i regiona, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i evropskim okvirima. Ove godine, već nekolikoizvođača koji imaju svoja izdanja na Exit etiketi potvrđeni su za Exit festival. Pored starog dobrog rokenrola Partibrejkersa, Exit će ugostiti novu rege senzaciju koji su na etiketi objavljeni krajem prošle godine, Irie FM, kao i srpski audio-vizuelni dvojac popularan među klupskom publikom, The Good Guys. Pored njih, za Exit su potvrđeni i Petrol, koji u toku 2011. planiraju da izdaju svoj poslednji album na Exit etiketi, kao i mladi bend nove srpske scene, Svi na pod. Ovo su samo prva imena potvrđena za nastup na festivalu kad su u pitanju bendovi sa Exit etikete i bendovi iz Srbije i regiona.

Povezana vest:  VIRTOUZI NA FURIOZNIM VIOLONČELIMA OSVAJAJU TVRĐAVU: 2 CELLOS PREDVODE KREM REGIONALNE SCENE NA EXITU!

WeShareMusic: POČETAK PLAY @ EXIT KONKURSA

Kao i svake godine,  otvaramo vrata za sve zainteresovane solo izvođače, bendove i disk džokeje kojima će konkurs biti prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih bina. Konkurs ove godine počinje 18. februara, a svi zainteresovani mogu da se registruju na Exitmusic.tv.  Za bendove koji  već imaju profile na našem sajtu, dovoljno će biti da se uloguju i na svojoj stranici kliknu na „Play at Exit 2011“.

Rezultati konkursa biće objavljeni  20. maja, a pobednicima se pruža mogućnost da se nađu na “Exit Music Live” kompilaciji, koja će biti objavljena u okviru Exitove online etikete. Prošle godine na konkurs Play @ Exit prijavilo se više od 570 izvođača, a bendovi koji su izabrani na prošlogodišnjem konkursu

Povezana vest:  Lejdi Gaga bosonoga vozila bicikl u Kopenhagenu

nastupali su na binama širom  festivala (Exit Music Live, Fusion, Explosive,…), što će biti slučaj i ove godine.

WeShareMusic: EXIT MUSIC CONFERENCE

Exit muzička konferencija je mesto  na kojem se mladi didžejevi i producenti iz regiona susreću sa zvezdama koje nastupaju na  festivalu i sa njima razmenjuju tehnike, iskustva i znanja iz domena elektronske muzike. Muzička konferencija će se i ove godine uz pomoć Tuborga održati na Exit festivalu od 7. do 10. juna 2011, a učesnici konferencije će biti birani konkursom na sajtu Exitmusic.tv.


WeShareMusic: RAZMENA IZVOĐAČA SA INOSTRANIM FESTIVALIMA

U okviru programa razmene muzičara sa inostranim festivalima, pokrenutim 2010. godine, ostvarena je saradnja sa SZIGET festivalom iz Budimpešte, pa je prošle godine mađarski bend Turbo gostovao na Exit festivalu, dok je naš Overdrive u avgustu posetio Sziget. Takođe, ostvarena je saradnja i sa festivalom EJEKT iz Grčke, a kao rezultat toga je prošle godine u julu u Atini nastupao Obojeni program, dok su istog meseca Exit posetili grčki Zebra Tracks.

Exit će i ove godine nastaviti sa promocijom domaćih izvođača, pogotovo onih koji su potpisnici Exit etikete, a razmenu izvođača ostvariće sa festivalima širom Evrope.