BRO

LUCE I BRO PREDSTAVLJAJU NOVE SPOTOVE U DUPLOJ MTV PREMIJERI

U okviru MTV Premijere, u ponedeljak u 20 časova, nove spotove predstaviće Luce za pesmu „Dogodila se dosada“ i BRO za „Zar ima neka…?“.

„Dogodila se dosada“ je peti i ujedno poslednji singl s EP-a prvenca mlade kantautorke Luce, koji nosi naziv „U bojama“. „Pesmu je napisao Aljoša Šerić čiji stil jako volim i cenim, pa je spontano došlo do priče ima li neku pesmu možda koju bih ja pevala i „uzela pod svoju“. Poslao mi je pesmu i zaljubila sam se na prvo slušanje. Mislim da smo svi u životu imali fazu koju pesma opisuje i da se mnogi mogu prepoznati i poistovetiti sa njom. Ja znam da ja jesam,“ objasnila je Luce.

Povezana vest:  X FACTOR 2013, Sledeća faza "boot camp" - radni kamp!

Spot je snimljen pod palicom vrlo talentovane i perspektivne Eme Giunio, uz pomoć Jana Mihaljevića i Marina Maršića, i nije tipična ljubavna priča jednog para koja bi se možda očekivala s obzirom na tematiku pesme. Naglasak je više na elementu vremena koje je bilo i završilo se i retrospekcija istog. „Malo smo išli izvan okvira ovaj put i jako sam zadovoljna rezultatom,“ rekla je Luce, a kako izgleda finalni proizvod prvi pogledajte na MTV kanalu u ponedeljak u 20 časova.

BRO je u Mariboru sa prijateljima i u saradnji sa režiserom Markom Dupliškom snimio pozitivan i prolećni video spot za pesmu „Zar ima neka…?“. Pesma govori o generaciji koja je već izgubila kontakt sa nekadašnjim prostorom ex Jugoslavije, pa iz priča i ranog sećanja doživljava određenu nostalgiju za tzv. bezbrižnim vremenom kada su se ljudi iz svih bratskih republika družili. BRO je želeo da naglasi da ljudima danas nedostaje baš to što su nekada u zajedničkoj državi imali – međusobno poštovanje, druženje, razumevanju različitosti, prostora i vremena.

Povezana vest:  PREMIJERA NOVOG SINGLA DUBIOZE KOLEKTIV

Za razliku od njegovih singlova sa prošla dva albuma, „Serious reggae deviations“ i „Smoods“, ovaj je na srpskom jeziku i kao takav je namenjen i ex-Yu publici. U njoj BRO ostaje veran fuziji rock-reggae-dub zvuku za koji je inspiraciju crpeo iz samog centra reggae muzike – Jamajke, na koju je 2015. ,kako sam kaže, otišao na „stručnu ekskurziju“. „Iako poznati reggae izvođači i producenti sa Jamajke žive svuda po svetu i iako je reggae postao globalni fenomen, svi znamo da su njegovi koreni na Jamajci, ostrvu koje je manje i od Slovenije i koje je na neki način ostalo izolovano od ostatka sveta.“

Povezana vest:  Alesso i Katy Perry u novom energičnom singlu „When I’m Gone“

Bend BRO čine Mate Bro (vokal, gitara), Samo Pečar (bas gitara), Beno Soršak-Boogie Weed (gitara) i Matej Horvat-Mato (bubnjevi).