Basketasi u Kovinu foto Branko Starcevic

OBNOVLJEN KOŠARKAŠKI TEREN U KOVINU

Velika Mozzartova akcija obnove košarkaških terena širom naše zemlje danas je nastavljena u Kovinu, gradu u kojem se ove godine obeležava 50 godina aktivnog igranja magične igre pod obručima. Teren je poneo ime poznate košarkašice Bastije Marine Marković, rođene Kovinke, koja je prve košarkaške korake načinila baš u ŽKK Kovin. Prilikom svečanog otvaranja terena, povremena reprezentativka naše zemlje je od kompanije Mozzart primila zahvalnicu na podršci akciji obnove terena. Prvi koš na obnovljenom terenu, za Markovićevu je bio samo rutina.
„Drago mi je da je kompanija Mozzart u sklopu svoje akcije prepoznala kvalitet mog grada i što će na ovom terenu stasavati budući košarkaši, budući reprezentativci.“ – izjavila je Markovićeva.
Prepoznavši značaj košarke za stanovnike Kovina, kompanija Mozzart je u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“ obnovila teren na kom su ponikli mnogi košarkaši KK Radnički. Obnovu 100 košarkaških terena u Srbiji kompanija Mozzart sprovodi sa željom da pošalje poruku o važnosti sporta, rekreacije i fer-pleja.
„Kovinska košarka ove godine slavi jubilarni 50. rođendan, što je bio jedan od povoda da kovinski košarkaši i košarkašice od kompanije Mozzart dobiju na poklon obnovljeni teren u samom centru grada. Ovaj teren,obnovljen je na predlog Radoja Jadžića, zaposlenog u kompaniji Mozzart koji je i na taj način pokazao odgovornost prema svojoj lokalnoj zajednici što je u potpunosti u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja u skladu sa kojim posluje kompanija Mozzart.“ – izjavila je Vida Savić, je predstavnica kompanije Mozzart..
Pre Kovina, obnovljeni su tereni u Prijepolju, Šapcu (dva igrališta), Svilajncu, Pirotu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu, Mačvanskoj Mitrovici, Velikoj Drenovi, Feketiću, Pribojskoj banji, Vrnjačkoj Banji, Nišu, Labudovom brdu, Beloj Crkvi, Valjevu, Preševu. Neki od njih, poneli su imena velikih košarkaških imena poput Dejana Bodiroge, Svetislava Pešića, Nikole Pekovića, Darka Miličića a sada i Marine Marković.
Kompanija MOZZART nastavlja akciju obnove košarkaških terena širom Srbije, a svi zainteresovani mogu predložiti svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com.

Povezana vest:  Uz Frikom integralnu podlogu možete se častiti pizzom bez griže savesti