Pevač narodne muzike Miroslav Ilić održao je večeras u beogradskoj Štark areni prvi od dva koncerta kojima obeležava 50 godina karijere.

Ilić je slavljenički koncert upriličio na svoj 72. rođendan, a simbolično ga je otvorio pesmom „Voleo sam devojku iz grada“, sa singla kojim je 1972. godine počeo samostalnu pevačku karijeru.

Ilić je rekao da ga je ta pesma „uvela u muzičku priču“, a potom je zamolio posetioce „da svaki telefon bude jedna zvezda iznad Morave“, što je uz pesmu „Moravsko predvečerje“ stvorilo upečatljivu sliku u ispunjenoj dvorani.

Povezana vest:  Završen džez festival Nišvil u Nišu

„Ovih dana sam želeo da napravim spisak ljudi koji su bili deo mog muzičkog života, ali sam shvatio koliko je imena i odustao sam. Jednom rečenicom se zahvaljujem svima koji su bili deo moje muzičke priče“, poručio je Ilić.

Impresivni niz hitova i klasika narodne muzike, čuveni „Slavuj iz Mrčajevaca“ je počeo sa „Selo moje cela Šumadija“ i „Ova noć“, podigavši na noge raspevanu Arenu.

Povezana vest:  Fetish Beat objavili spot snimljen u Njujorku

U pratnji izuzetno usviranog mnogoljudnog orkestra orili su se glasovi i harmonike u „Jedan dan života“, koju je raspoloženi Ilić izveo sa gošćom Dejanom, a zatim uz „Smej se, smej“ i „Ti si me čekala“ .

Iliću je na pozornici uručen buket sa 50 cvetova, dar od supruge kao podsetnik na jednu koju mu je poslala na početku karijere 1972. u Domu sindikata.

Potom je izveo „Bili smo drugovi“ sa gostom Acom Lukasom, koji je naveo da nakon nekoliko svojih koncerata u Areni ovde prvi put oseća tremu, a potom je izveo sam nekoliko pesama.

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera novog spota sastava Bei The Fish

U odličnoj glasovnoj formi Ilić nije dopuštao da padne raspoloženje izvevši “Nije život jedna žena”, “Jesen sedamdeset i neke”, “Lažu da vreme leči sve“, “Polomiću čaše od kristala”, ”Luckasta si ti”, “Pozdravi je pozdravi” i brojne druge hitove.

Ilić će 11. decembra izvesti drugi koncert povodom „zlatnog jubileja“ u Štark areni.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images