IMG_2683

IZ NEUTRALNOG UGLA

Cvija predstavio novi album

 

Juče je u u L Klubu čuveni reper-prešao-sam-u-pop umetnik Cvija održao promociju svog drugog albuma „Nisam Mogao Da Ćutim“ u izdanju City Records-a, a pod budnim okom menadžera NešoJe. Skupljanje je počelo u 13h a ljudi su se razišli nekih dva sata kasnije, mahom najdeni Cvijinih suza. Kako je do toga došlo? Evo ovako…

Klub L se nalazi u ulici Strahinjića Bana. Kako su novinari generalno izgladnela nacija teško im je da se pomere dalje od 300m od svojih redakcija. Silikonska Dolina je stoga veoma pogodno mesto okupljanja gladnih i žednih jer tamo ne samo što ima svega u izobilju nego je i blizu redakcijskog kauča.

Dok sam ja stigao sa kolegom novinarom, izvrsnim fotografom, koji mi izigrava vozača a pritom mi je prijatelj i šef klub je već ugostio nekoliko eminentnih novinara. Znate, onih što ih viđate svuda sa foto-aparatima, diktafonima, blokovima, u odelima od pre 20 godina ali za koje nit znate kako se zovu nit za koga rade a koji se raspoznaju po nadimcima koje je gospodin Tarntino odbacio iz Uličnih Pasa. Gospodin Vinjak, gospodin Viski, gospodin Loza, gospodin Kafa, gospodin Meze i gospodin Krunić. Domaćin NešoJe se potrudio da se rukuje sa svakim ko uđe na vrata i podari mu originalni CD i majcu neodgovarajućeg broja. Cvija se pozdravio sa svima, vidno srećan i razdragan.

Povezana vest:  Nakon šest godina, Tony Cetinski ponovo u zagrebačkoj Areni

Kao i svaki pravi šoumen, estrada je počela da dolazi sa pola sata zakašnjenja. Bio je tu Andrej Ilić, Natalija i Sani poznatiji kao Trik FX, Gru, Srđan Čolić AKA Mobi Dik, Marko Kon, Ana Štajdohar i Nikola Demonja, zatim vlasnica Atelja Trag, opštenarodno poznati R&B pevač LoOney, Sanja Ilić (bez Balkanike), Nikola BeatZ Jovanović, pola Lexinton benda i Aleksa „Floyd“ Jelić. Kao dodatak bili su tu Petar „Organizator“ Jeftić, čuveni snimatelj Bandži AKA „One Man Crew“ i mirođija u svakoj čorbi Krunić Krunić i, umalo da zaboravim, Cvijina devojka Jovana Medić.

Povezana vest:  Ozborn: Black Sabbath previše star da snimi poslednji album

Pošto su „selebriti“ uspešno ignorisali novinare koji su se gurkali međ masom, ćaskali, zalivali se besplatnim pićem u oči i kadkada slikali nekoga, NešoJe je rešio (grozne li konstrukcije) da preuzme stvar u svoje spodobne ruke i zamolio sve prisutne da obrate pažnju jer će sada umetnik dana da održi mali govor.

Ono što je zanimljivo kod gospodina Cvije je to što on u sve ulazi srcem. Puno emocija, malo kalkulacije. Tako da se, negde na pola govora, rasplakao na očiglednu blaženost svih prisutnih. A onda su mu dali nož. I tortu. I tako je Cvija malo plakao u tortu, malo se zahvaljivao svim prisutnima.

Novinari kad su videli hranu su pobacali svoje rekvizite i okomili se na slatko, ali ih je Cvija držao na odstojanju…nožem. A onda je nastupila diverzija u vidu kanapea. Zbunjeni pripadnici sedme sile, sada napadnuti sa dva fronta su se skupili u jedan ćošak kako bi što bolje organizovali kontranapad, kod je elita zadovoljno mljackala tortu sada zvanu „Cvijine Suze“.

Povezana vest:  Grupa S.A.R.S. objavila box set

Na žalost, ja nit sam bio gladan, nit žedan, a ni nešto voljan da se gnjavim sa novinarima oko hrane. Da sam poneo viljušku od kuće, možda bih i ostao da se borim sa nemanima. Ovako sam popio svoju kafu, družio se sa svim prisutnim i otišao kući srećan.

Što se Cvijinog govora tiče, on nije bitan. Bitno je da se čovek uljudno zahvalio svima i da je plakao pred novinarima. U tortu.

PIŠE – Milan Krunić (Krunić)

PHOTO: ataimages.rs