Vrativši se na scenu istog prostora, gde su prvi put nastupali pre tačno tri godine, kontroverzni slovenački sastav Lajbah, večeras je nastavio niz impozantnih koncerata u mts Dvorani, podarivši publici dva i po sata žestokog muzičkog programa. Bend koji važi za jedan od najpopularnijih slovenačkih sastava na ovim prostorima, nastupio je u okviru aktuelne turneje LOVE IS STILL ALIVE. U vezi sa tim, bend je na večerašnjem koncertu predstavio Beograđanima istoimeni projekat.

Bend je u dobro poznatom sastavu (dve klavijature, gitara i bubanj) i uz čuvene vokale Milana Frasa i Marine Martenson, svirao u nekoliko setova, istovemeno pružajući  poklonicima svoje muzike audio-vizuelni doživljaj, tipičan za Lajbah. Naime, tokom trajanja koncerta na video bimu, svaka pesma iz širokog opusa sastava, imala je svoju video projekciju, koja je pratila numeru, a bend je na ovaj način nastavio da se predstavlja u svom maniru- duhovne i muzičke lektire o različitim značajnim temama: o svetskom poretku, životu oko nas, planeti Zemlji, ljubavi, smrti…

Povezana vest:  "The Prodigy" 15. septembra na Kalemegdanu

Love is still alive,  koji je publika premijerno čula i videla na koncertu je materijal koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije, Iron Sky – The Coming Race (Gvozdeno nebo – nadolazeča rasa), za koji je grupa Lajbah izvela originalnu muziku. Uz to, grupa je  predstavila odabrane numere sa svojih nedavno objavljenih albuma, uključujući neke starije pesme , kao i set Laibach klasika, koji se protežu od ranih 80-ih do danas.

Povezana vest:  SENSATION se vraća u Beograd 12. maja!

Bend je izveo i obradu Leonarda Cohena – The Future, koja je izazvala najviše ovacija posle bisa, a nedavno se našla na 08. mestu  od mogućih 50- liste najslušanjih pesama tokom 2022.godine, engleskog magazina The Quietus.

Publika je u neizmerno dobroj razmeni energije uživala u ponovnoj, ekskluzivnoj poseti poznatog sastava, te je pauze između setova koncerta ispratila uz burne aplauze i zvižduke. 

Povezana vest:  Veliki uspeh na četvrtom po redu JDX Backstage-u na Exitu!

Foto: Marija Mlađen/ATA Images