Od pevača u hard-core bendu do stadionske DJ senzacije, Grammy nagrada i cenjenog producenta. Skrillex je za dvadeset godina izuzetne kartijere prešao impresivan umetnički put.

Osam puta je dobio prestižnu nagradu Grammy i time postao elektro artist sa naviše osvojenih „zlatnih gramofončića“. Ostvario je uspešne saradnje sa izvođačima kao što su: Justin Bieber, Bruno Mars, FKA Twigs, Kid Cudi, Boys Noize, A$AP Rocky i Diplo sa kim potpisuje jedan od najuspešnijih elektronskih dens albuma u dvehiljaditim „Skrillex and Diplo Present Jack Ü“.

Povezana vest:  Ana Stanić nova pesma MOJE

Šira meanstream publika se upoznala sa Skrillexovim radom zahvaljujući planetarnom uspehu Bieberovog singla „Sorry“ koji je producirao.

Samim tim Skrillex je izrastao u domišljatog producenta i disk džokeja koji je uzeo za sebe najbolje od hip-hopa, repa, trepa, EDM-a, tehna i dens muzike.

Demonstrirajući navedene veštine upravo je objavio dve potpuno nove pesme. Reč je o singlovima „Rumble“ (with Fred Again… & Flowdan) i „ Way Back“ (with PinkPantheress & Trippie Redd).

Povezana vest:  Simple Minds donose najveće hitove u pulsku Arenu

Narednih meseci Skrillex će objavljivati seriju novih pesama najavljujući budući album i aktivnu festivalsku promociju u okviru koje će još jednom posetiti Srbiju i biti gost Exit festivala.

Foto: Marilyn Hue