Ovom eksplozivnom i zavodljivom numerom, Igor Vins i Bane Lalić predstaviće se u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja za izbor za Pesmu Evrovizije 2. marta pod rednim brojem 6!

Nakon sveže objavljenog, opuštajućeg i romantičnog singla „Reči“, duet sa Zoe Kida,  Igor nam pesmom „Zato što volim“ ponovo ukazuje na njegovu sasvim drugačiju, a opet veoma upečatljivu, izrazito fanki, ritmičnu stranu svog muzičkog kreiranja i izražavanja.

U trenucima kada je kod mene u studiju nastajala pesma „Zato što volim“, Bane i ja smo bukvalno skakali od sreće ponešeni toliko snažnim naletom kreativne euforije. To je zaista neprocenjiv osećaj. I taj osećaj je jedino za čime ja tragam i čime se vodim kada pravim muziku. I verujem da će se ta vatra iz ove pesme preneti i na slušaoce. “Samo zato što volim – taj stih, te reči su za mene ključ, one su odgovor na sve što sam do sada iskusio, postigao, video, naučio u životu. One objašnjavaju moj način života. One su odgovor na svako pitanje koje bi mi neko postavio. Nekako u sebi prepoznajem nešto veći stepen spremnosti da me strast potpuno ponese, da se sasvim prepustim, nego što to primećujem u ljudima oko sebe.“ izjavio je uzbuđeni Igor Vins koji je radio muziku, tekst i aranžman za pesmu.

Igor i ja smo u spontanom druženju u studiju vrlo brzo napravili ovu pesmu koja nas baš ispunjava. Nas dvojica smo toliko komplementarni, da je to neverovatno, zaista smo se fantastično pronašli i spojili. Dopustite da vas ovaj vajb nosi, da se širi kao požar “ dodaje Bane Lalić koji je zajedno sa Igorom pisao muziku i tekst za pesmu

Povezana vest:  Čuveni DJ Adam Beyer 6. aprila u Fabrici!

Igor nam otkriva da je u toku i rad na velikom projektu i saradnji sa Big Bendom RTS-a sa kojim sprema veliki koncert u Domu omladine Beograda 31.maja kada će njegova muzika biti premijerno izvedena u aranžmanima pisanim za veliki džez ansambl Big Benda, i da je veoma inzenzivna godina pred njim.Ovaj Beogradjanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Vins je saradjivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Povezana vest:  SVETSKA ZVEZDA STROMAE DEO EXIT AVANTURE

Bane Lalić, kantautor  frontment sastava MVP, je već dugo na muzićkoj sceni sa mnogobrojnim hitovima koji su osvojili i region. Vizionar koji se muzikom uz želju da pomera granice, vraćajući nas u neka normalna vremena gde pesme nose neke pozitivne i normalne poruke, iz kojih ljudi mogu nešto da nauče.

Foto: Igor Cicmil