Spisak učesnika Arsenal festa 23 u Kragujevcu, koji ove godine traje četiri dana, od 28. juna do 1. jula, bogatiji je za šest imena! U prostoru Kneževog arsenala nastupiće američki bend Clutch, Nemanja Radulović i orkestar Double Sens, Dubioza Kolektiv, Nikola Vranjković, afrobeat muzičar Seun Kuti, a publika će čuti i Pendulum DJ set! Clutch će se na Main stage-u 29. juna prvi put koncertno predstaviti u Srbiji. Bend koji smatraju simbolom gruv roka nastao je još 1991, a trenutno promoviše 13. album "Sunrise on Slaugher Beach". Svetsku popularnost donela su im izdanja „Pure Rock Fury“ (2001), „Blast Tyrant“ (2004), „Robot Hive/Exodus“ (2005) i „From Beale Street to Oblivion“ (2007).

Povezana vest:  Bijonse i Tejlor Svift pevaće na dodeli Gremija

https://www.youtube.com/watch?v=s4ABpbxIPFI

Međunarodno priznati virtuoz na violini Nemanja Radulović zasviraće u petak 30. juna na Mainu sa svojim orkestrom „Double Sens“ koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske. U srcu Šumadije koncertno će promovisati aktuelni album "Roots" koji obuhvata dela sa Balkana, iz Španije, Indije, Japana…

Takođe 30. juna, na glavnu scenu stiže Dubioza Kolektiv. Jedan od najpopularnijih sastava u regionu vraća se u dobro poznati ambijent da izvede najveće hitove, ali i pesme sa novog albuma „Agrikultura“.

Povezana vest:  Dejan Cukić gost Bajage i Instruktora

Iste večeri, na Gardenu, ritmove Afrike doneće nigerijski muzičar i pevač Seun Kuti, najmlađi sin čuvenog pionira afrobeata Fele Kutija. Seun je predvodnik bivšeg benda njegovog oca, Egypt 80.

Nikola Vranjković će svirati za kraj druge večeri 29. juna na Garden stage-u. Priznati kantautor je svoje pozicije još više učvrstio aktuelnim EP izdanjem „Teorija zabave“.

Povezana vest:  Biberov majmun od sutra imovina države Nemačke

Poslednje veče, 1. jula na Mainu, zatvoriće Pendulum DJ set. Australijsko-britanski bend godinama je kombinovao drum’n’bass sa gitarskom svirkom, a već duže vreme su aktivni i kao DJ set.

U promotivnom periodu do 15. februara, komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal festa košta 4.500 dinara, a cena pojedinačne karte za 28. jun je 2.000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti putem mreže Tickets.