Pet godina nakon prvog izdanja Retrospektakla obeleževa se dvadesetpeta godišnjica karijere Marka Nastića i pet godina od događaja koji je u svoj fokus postavio domaće disk džokeje kao zvezde jednog spektakla. Retrospektakl je događaj koji je spojio sve generacije ljubitelja elektronske muzike i ostavio neizbrisiv trag u domaćem klabingu.

Ovog puta umesto na dvadeset, noć će se deliti na dvadeset pet godina. U svakoj godini puštaće se po četiri najveća hita koji su obeležili tu godinu.

Povezuje se  prošlost i budućnost. Mladost i zrelost. Decenije, godine, dane i minute.

Spektakularno muzičko putovanje na kojem se premotava dvadeset pet godina i sto najvećih hitova koji su obeležili faze u razvoju elektronske muzike. Za 8000 fanova elektronske muzike 22.aprila u Hangaru 1 Luka Beograd, nastupiće 50 DJ zvezda domaćeg klabinga u osam sati neprekidne muzike, uz 100 najvećih hitova.

Povezana vest:  Nakon mjuzikla, film o životu Suzan Bojl

Da podsetimo, u svojevrsnom muzičkom putovanju u maju 2018.godine, umesto planiranih 20, Marku Nastiću se na bini pridružilo čak 34 disk džokeja koji su rame uz rame sa njim puštali najveće klupske hitove više od osam sati u kontinuitetu. Retrospektakl je zaista bio spektakularna retrospektiva svega najboljeg što poznajemo od elektronske muzike.

Odavno se na jednom događaju nisu okupile sve generacije klabera na jednom mestu, a nikada ranije se nije desilo da starija publika (35+) na tako velikom događaju dominira u poseti. Ovo jasno pokazuje da su koncept i energija koja se stvorila oko obeležavanja godišnjice moje karijere bili motiv da starije generacije ljubitelja elektronske muzike izađu to veče i sretnu se sa starim prijateljima i vide sve one sa kojima su odrastali uz elektronsku muziku i naravno, i skoro sve izvođače koji su učestvovali u stvaranju domaće scene na jednom mestu. Verujem da će ove godine biti još uzbudljivije“ – izjavio je Marko Nastić.

Povezana vest:  Van Gogh predstavio novi spot za pesmu „Kakvo divno veče" 

Ovaj događaj je poseban po tome što se neće biti fokusiran na aktuelne trendove u elektronskoj muzici, niti će se baviti stranim izvođačima i zvezdama sa ove globalne scene, već će u fokusu ovog tematskog događaja ostati domaći izvođači i njihov domaćin Marko Nastić, sa programom baziranim na retrospektivi najvećih klupskih hitova.

Baziran na ovakvim principima, rođen je novi brand-name muzički događaj koji će pored spektakularne zabave za svoju publiku, u fokusu svoje misije imati očuvanje domaće scene i unapređenje standarda u produkciji događaja.

Povezana vest:  Dejvid Bouvi komponovao muziku za novu TV seriju

Kontigent ulaznica po superpromotivnoj ceni u prodaji od 23.januara u Tickets sistemu

Foto: Marko Obradović Edge