Posle tačno godinu dana od poslednjeg nastupa u mts Dvorani, a čak pet od prvog održanog koncerta u kultnom prostoru ( 2018.), legendarni bosanki pop-rok sastav Crvena jabuka nastupio je večeras pred punom salom mts Dvorane, time započinjući koncertnu sagu od tri martovska koncerta u Beogradu.  Crvena jabuka je  dokazala da je predstavnik bosanskog pop rok talasa koji „ne prolazi“ Beograđane. Koncertu su prisustvovali i poznati par Novak Đoković i Jelena Đoković sa svojim roditeljima.

Povezana vest:  Obožavatelj Selene Gomez, čudnih namera, dobio zabranu prilaska pevačici

Beograđani su puni žara  i uvek spremne emocije za poznati sastav dočekali bend, od prvih taktova čuvenog hita Sa tvojih usana, kojim je bend započeo koncert osme martovske večeri, otvarajući seriju od tri zakazana koncerta u organizaciji mts Dvorane.  U 35 pesama bogatom repertoaru našle su se ove večeri sve generacije, pevajući s punom emocijom samo neke od hitova poznate grupe, koliko je moglo da stane u tri sata svirke, koja je čini se i nakon tog vremena bila prekratka za fanove Crvene jabuke.

Povezana vest:  Marčelo & „Napeti Quintet" i „Ničim izazvan" na Nišvilu

Da se, kao što je više puta ponovio, iznova raduje susretu sa  beogradskom publikom, frontmen Dražen Žerić Žera je dokazao uz bend koji čine tri gitare,  dve klavijature i bubanj …kada je baš onako kako ih publika najviše voli- u elektrik- rokenrol maniru,  izveo  hitove  „Tugo nesrećo“; „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“  „Zovu ulice“; „Dirlija“ ,ali  i pesme novijeg datuma.

Žera se u par navrata i obratio svojoj publici ne krijući da uživa u emociji koju deli sa njima toliko decenija unazad. Ples sa publikom i neprikosnovene vibracije  koje su  vidu vira sve vreme nosile prisutne,  u sali u kojoj se temperatura popela na vrhunac sredinom večeri, obeležili su koncert, time najavljujući i sutrašnju  žurku sa čuvenim bendom, ali i onu zakazanu za 21. mart.

Povezana vest:  Buč Kesidi rasprodali pet koncerata u Zagrebu!

Foto: Marija Mlađen/ATA Images