Bend Mehanizam objavio je digitalno izdanje albuma „Sunce našeg neba“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Mehanizam je bend  iz Užica nastao u maju 2019. godine. Stvaraju muziku koja svoje korene pronalazi u počecima težeg roka kroz prizmu ličnih ideja i različitih muzičkih uticaja. Članovi benda su Ignjat Milićević (klavijatura, vokal), Miloš Milićević (gitara), Matija Tasić (bas gitara) i Srđan Tomić (bubnjevi).

Povezana vest:  Fifti Sent drastično smršao za potrebe uloge u filmu

Album „Sunce našeg neba“ snimljen je 2020. godine u Novom Sadu. „Snimali smo u studiju Piknik kod Gos’n Bandara (Miroslava Majkića). Gost na albumu je Luka Jelisavčić (Pero Deformero, Brat, BES) koji je odsvirao perkusije za pesmu „Sećanja““ kaže bend i podseća da je put ka snimanju ovog izdanja bio propraćen dobrim svirkama i jakom energijom.

Povezana vest:  Oziju Ozbornu nagrada Svetske ikone MTV

Mehanizam je učestvovao na Zaječarskoj Gitarijadi, zatim na Mobil Demo Festu na kojem su dobili nagradu za najboljeg gitaristu festivala, na Rokerijadi (nagrada za najboljeg basistu festivala), Bunt rok festivalu ali i Velikogradištanskoj gitarijadi na kojoj su odneli prvu nagradu.

Na albumu se nalazi devet pesama, a do sada su snimljena tri spota, i to za pesme „Praznina“, „Sećanja“ i „Zemlja ratova“.

Povezana vest:  Fanovi Ringo Stara ne daju da se sruši njegova kuća

Album „Sunce našeg neba“ dostupan je na Youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Foto: Atila Sabo