KK  Crvena zvezda od petka do nedelje (31.03-02.04) u dvorani „Basket Siti” organizuje novi kvalifikacioni turnir Evrolige ANGT Marko Ivković.

Naš klub 12.  put organizuje ovo prestižno takmičenje, a juniorski tim Crvene zvezde takmičiće se u grupi A sa Partizanom, Valensijom i ekipom koja je debitovala prošle sezone ANGT Team koji je sastavljen od talentovanih momaka iz celog regiona i Evrope. Taj tim sa velikim uspehom prošle sezone vodio je Vasilis Spanulis, ove godine na klupi će biti Peteri Koponen.

U grupi B će igrati Mega MIS, francuski INSEP, i turski Anadolu Efes.

Kao i svake godine domaćin Crvena zvezda dočekuje ovo takmičenje sa najvećim mogućim ambicijama.

Trener juniora KK Crvena zvezda Meridian bet crveno-belih Branko Jorović.

Sistem takmičenja ANGT turnira je vrlo specifičan. Igraju se četiri utakmice u tri dana, koje predstavljaju veliki napor u svakom smislu, ali u tome je draž“, rekao je trener junora Branko Jorović u najavi ovog turnira. Ove godine u skladu sa trendom turnir je još jači nego prethodne. Za Crvenu zvezdu je ovo uvek vrlo važnotakmičenje, moramo da idemo utakmicu po utakmicu, na svakoj želimo da  pobedimo. Cilj je jasan, ali i druge ekipe se pitaju i žele isto što i mi, a to je pobeda i učešće na završnom turniru. Spremni smo, i nadam se da će pokazati kvalitet koji poseduju“.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Selektor Đorđević: Nema razloga da ne verujem u čuda

Prvi rival Crvene zvezde je ponovo kao i prošle sezone ekipa Valensije u petak od 9 časova.

Sigurno da će biti brza utakmica jakog inteziteta, španska košarka je poznata kao takva. Mnogo trčanja, puno šuteva za tri poena. Moramo da iskontrolišemo njihov tempo, nametnemo naš ritam i nadam se pobedi

Već prvog dana biće odigran i večiti derbi u popodnevnom terminu.

“ Rekao sam već da je sistem specifičan. Nakon prve utakmice ne smeš da ostaneš u njoj glavom, već moraš da ostaneš na zemlji i da se brzo okreneš narednoj utakmici. Mi bukvalno pet minuta nakon te utakmice moramo da zaboravimo Valenciju i da se okrenemo Partizanu. Verujem da je moja ekipa spremna za sve izazove”.

O organizaciji turnira je pričao i direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević.

Povezana vest:  Papanikolau pozitivan na korona virus

Zvezda je 12. put organizator i moram to svaki put da ponovim i istaknem, po tome smo jedinstveni i kao klub i kao grad Beograd, jer su se svi ostali gradovi domaćini menjali.
Drago mi je što ovaj turnir nosi ime našeg tragično nastradalog navijača Marka Ivkovića. 
I pored imperativa rezultata koji imamo i obavezu kao Crvena zvezda, dugoročna strategija našeg kluba je da razvijamo mlade igrače i da oni kroz mlađe selekcije dođu do prvog tima, a onda u budućnosti da nose naš klub. Ne moram da ponavljam da smo tokom ovih godina stekli i iskustvo i rutinu organizacije ovakvog turnira, što ne znači da ne želimo da uvedemo i nešto novo i pomerimo lestvicu još više.  Zahvaljujem se Evroligi na poverenju, našoj Republici Srbiji, gradu Beogradu i KSS, jer su svi pomogli mnogo kada je organizacija ovakvog turnira u pitanju. Hvala i našim partnerima. Pozvao bih naše navijače i ljubitelje košarke da u naredna tri dana dođu u Basket siti i gledaju na delu najbolje mlade igrače Evrope“, zaključio je Vasiljević.

Povezana vest:  Zvezda bolja od PAOK-a

Kompletan raspored prvog takmičarskog dana:

1.kolo (31.03.2023) petak
09.00 Crvena zvezda mts – Valencia Basket
11.00 Partizan NIS – INSEP Paris
13.00 Umana Reyer Venezia – Mega Mis
15.00 Anadolu EFES – INSEP Paris
17.00 Crvena zvezda mts – Partizan NIS
19.00 Valencia Basket – Adidas Next Generation Team

Subota (01.04.2023)
09.00  Mega Mis – Anadolu EFES
11.00 Umana Reyer Venezia – INSEP
13.00 Valencia Basket – Partizan
15.00 Crvena zvezda Meridianbet – ANGT Team
17.00 Anadolu EFES – Umana Reyer Venezia
19.00 INSEP – Mega Mis

Utakmice za plasman (sedmo 11h, peto 13h, treće 15h i prvo mesto) na programu su u nedelju. Veliko finale igra se od 18.30 časova u dvorani Basket City.

Osim na kanalima TV Arenasport, svi mečevi biće prenošeni i preko zvaničnih platformi kluba i Evrolige(youtube), a KK Crvena zvezda Meridianbet za ovaj turnir napravio je i posebnu web stranicu koja se isključivo bavi ovim turnirom i nalazi se na sledećoj adresi:

https://angt.kkcrvenazvezda.rs

Posebnu stranicu za ovaj turnir ima i Evroliga i nalazi se na sledećem linku:

https://www.euroleaguebasketball.net/ngt