Island i Interscope Records (Universal Music Group) konačno predstavljaju „Songs Of Surrender“ – izdanje sastavljeno od 40 najvećih pesama legendarne grupe U2, ponovo osmišljenih i snimljenih. Album je rezultat studijskih sesija koje su se dešavale u protekle dve godine sa saradnicima među kojima su bili Brian Eno, Daniel Lanois, Bob Ezrin i brojna druga imena.

Projekat „Songs Of Surrender“ osmislio je i producirao gitarista grupe The Edge, a na njemu se nalaze neke od najslavnijih pesama koje su nastale tokom više od 40 godina duge karijere benda, uključujući numere „With Or Without You“, „One“, „Beautiful Day“, „Sunday Bloody Sunday“ i „Invisible“. Zahvaljujući muzičkoj reinterpretaciji, pesme imaju potpuno nove snimke, aranžmane, a neke su doživele i izmene u samoj lirici.

Povezana vest:  Filu Kolinsu nagrada Džoni Merser

„Muzika vam daje priliku da putujete kroz vreme; ideja je bila da svoje stare pesme prenesemo u današnje doba i da im damo duh 21. veka. Ono što je započelo kao eksperiment brzo se razvilo u ličnu opsesiju, jer su mnoge naše numere podvrgnute novoj interpretaciji – lične teme su zamenile post punk poruke“, otkrio je The Edge u najavi izdanja.

Povezana vest:  Sorana sa Davidom Guettom objavila prvi singl

Kako bi obeležili izlazak albuma, Island i Interscope Records pokrenuli su jedinstveni zajednički projekat U2SOS40 u kom je 40 umetnika i kreatora sadržaja širom sveta pozvano da osmisle video u trajanju od 60 sekundi, pri čemu je svaki vizual upotpunjen isečkom pesme sa novog izdanja. Na taj način album od 40 pesama dobija nastavak u formi 40 unikatnih priča. Tokom narednih nedelja svaki od 40 videa će biti podeljen na društvenim mrežama pod hashtagom #U2SOS40.

Povezana vest:  Dobra DJ energija na Supernaturalu zahvaljujući Gudlajfu

Izdanje „Songs Of Surrender“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/U2SongsOfSurrender

Foto: Olaf Hein