Obojeni Program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Obojeni program su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta.
Ne samo da je previše vremena prošlo od njihovog poslednjeg koncerta u Domu omladine Beograda, već bend sada nastupa u novoj postavi, a početkom godine reizdali su ,,Kako to misliš: mi?“ koji je konačno dostupan na vinilu.
U salu Amerikana vraćaju se posle punih šest godina – 13. maja, sa početkom u 21h. Promotivni kontigent ulaznica dostupan je na Ticket Vision blagajnama i na tickets.rs po ceni od 1.400 dinara.
 
Obojeni Program je bend koji postoji više od 40 godina i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu ,,autentičnost“ nije lako definisati. Tokom četiri decenije sviranja, u radu benda učestvovalo je mnogo muzičara, a frontmen Branislav Babić Kebra jedini je član originalne postave. Uz njega, dugogodišnju postavu Obojenog programa čine Ilija Vlaisavljević Bebec na bas gitari, bubnjar Vladimir Cinkoski Cina, a nedavno im se pridružio i novi član, basista Miki Ristić (ex Darkwood Dub, Bella Technika, Sana Garić).
Bend je u februaru krenuo na regionalnu turneju, u okviru koje će nastupiti u Beogradu, u sali Amerikana Doma omladine u subotu, 13. maja.
 
Obojeni program na putu:
15. april – Smederevska Palanka, Punk Rock Cafe
21. april – Valjevo, Tchardak
22. april – Čačak, Zona 9 Caffe
28. april – Sremska Mitrovica, Hrvatski dom
29. april – Kragujevac, Dom omladine 
4. maj – Zagreb, Močvara
13. maj – Beograd, Dom omladine 
19. maj – Ljubljana, Gala Hala
20. maj – Pula, Kotač 
15. jul – Tjentište, OK fest
Povezana vest:  Posetioci pune sale Kolarčeve zadužbine uživala u izvođenju Jana Tirsena