master teranoPRVI PUT U HRVATSKOJ MASTERCARD I ERSTE CARD CLUB UVODE CASHLESS SISTEM NA TERRANEO FESTIVALU!

Zahvaljujući MasterCard Europe, Erste Card Clubu i Erste banci – Terraneo festival ove godine postaje tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj jer će se sva plaćanja na festivalskom prostoru obavljati beskontaktno, posebnom festivalskom Terraneo karticom ili MasterCard® i Maestro® beskontaktnim karticama! Prvi put u Hrvatskoj jedan festival uvodi plaćanje posebnom festivalskom karticom, čime Terraneo staje uz rame najvećim svetskim festivalima kao što su Roskilde, Sziget i Wireless.
Ovakva vrsta plaćanja postala je standard na svim većim svetskim festivalima, čime se smanjuju gužve, čekanje u redovima, a za razliku od korišćenja tokena, može se izvršiti povraćaj novca s kartice – sve s ciljem da kupovina bude jednostavnija, brža i učinkovitija. Na ovaj način utiče se i na sigurnost festivala i posetioca jer sa sobom ne moraju da nose veće količine gotovine, čime se smanjuje mogućnost krađe.
„Ponosni smo što MasterCard Europe učestvuje u ovom projektu i što prvi put predstavljamo ovakav način plaćanja u Hrvatskoj. Imamo brojna iskustva s beskontaknim plaćanjima na festivalima u Evropi želimo svu jednostavnost korišćenja naših kartica da prenesemo i na festivalsko iskustvo kako bi se posetioci prepustili zabavi i zaboravili na redove i čekanje jer je korišćenje MasterCard i Maestro kartica brzo, sigurno i zabavno“, rekla je Aleksandra Babić, Direktorka marketinga za Centralno-istočnu Evropu, MasterCard.
„Erste Card Club je sa zadovoljstvom partner Terraneo festivala jer Hrvatsku stavljamo na mapu svetskih festivala koji koriste ovakve sisteme, a posebno nas raduje što ćemo, upravo na Terraneo festivalu, ovo rešenje predstaviti prvi put. Uvođenje beskontaktnog plaćanja na Terraneo festivalu je logičan nastavak projekta Erste Card Cluba i Erste banke „Prisloni i plati“ – izdavanja i uvođenja MasterCard® i Maestro® PayPass™ beskontaktnih kartica, rekao je Igor Sobota, direktor Sektora razvoja Erste Card Cluba.
Terraneo kartica je vizualno prepoznatljiva proprietary kartica, koja služi samo za plaćanje tokom festivala, a plaćanje karticom je brzo i jednostavno – karticu je dovoljno samo prisloniti na čitač! Svi posetioci ovogodišnjeg festivala Terraneo svoju karticu će moći da kupe na jednom od 16 punktova koliko će ih biti na festivalskom prostoru i u Terraneo kampu. Kartica će se kupovati na festivalu, a depozit koji ste utrošili pri kupovini kartice moći ćete dobiti natrag vraćanjem kartice nakon završetka festivala.
Kartica će se dopunjavati na Top up mestima, pri čemu će posetioci moći sami da odluče koliko novca žele da uplate. Uplate na karticu moći će da se obavljaju svim kreditnim i debitnim karticama i gotovinom. Minimalni iznos potreban za aktiviranje kartice je 30,00 kuna, a maksimalno ograničenje iznosa na kartici je 2000,00 kuna. Ako na kartici ostane novca, moći ćete da ga podignete odmah nakon završetka festivala.
Posetioci Terranea koji koriste beskontaktnu MasterCard® PayPass™ ili Maestro® karticu takođe će moći da ih koristite za plaćanje konzumacije. Također – MasterCard je pripremio poklon iznenađenja za sve one koji prvu uplatu na festivalsku karticu naprave bilo kojom MasterCard karticom!
Terraneo, jedan od deset najboljih evropskih muzičkih festivala prema izboru Forbes magazina i britanskog The Telegrapha, održaće se treći put, i to od 7. do 9 . avgusta, u bivšoj kasarni Bribirskih knezova u Šibeniku.
Do sad potvrđena imena koja će nastupiti na trećem Terraneu su: The Prodigy, Wu-Tang Clan, My Bloody Valentine, Azealia Banks, Aloe Blacc, Calexico, The Cribs, The Bots, Gang of Four, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Bosnian Rainbows, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza kolektiv, Darkwood Dub, Mayales, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, SevdahBABY, My Buddy Moose, Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, Chew the Fat! Croatia, Icarus Down te Red Bull Music Academy izvođači: Norman Jay, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta,
Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kincl.

Povezana vest:  GUČA 2011, Najbolji trubač Elvis Ajdinović

ULAZNICE

Trenutna cena festivalskih ulaznica iznosi 70 evra, a kamp ulaznica 30 evra sa uključenim svim boravišnim taksama. U prodaji je takođe i ograničen paket dnevnih ulaznica po posebnoj ceni od 30 evra i ova cena važi samo do rasprodaje promo-paketa.
U toku je i promotivna akcija 3+2+1 u kojoj svi posetioci koji kupe 3 festivalske ulaznice, četvrtu dobijaju besplatno, kao i 2 besplatne ulaznice za kamp. Akcija je zbog velikog interesovanja produžena do 15. jula 2013.
Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima u sistemu Eventima i online na www.eventim.rs

Povezana vest:  EXIT predstavlja lepote Crne Gore kroz Sea Dance stikere na Rakuten Viberu za preko milijardu korisnka širom sveta!