borkovic sicilijaBorković sa Chevroletom u nedelju juri nove bodove na Siciliji

U subotu je Dušan Borković po prvi put upalio novi automobil (Chevrolet Cruz S2000). Na treninzima i kvalifikacijama Chevrolet se pokazao kao dobro rešenje, a članovi NIS Petrol Racing Team-a su isprobali nekoliko kombinacija za pripremu automobila. Na osnovu rezultata i utiska našeg šampiona biće doneta odluka o setapu za trku koja je na program u nedelju.
Na veoma brzoj i opasnoj stazi na Siciliji tokom prepodneva su voženi slobodni treninzi. Već nakon prvog izlaska na stazu srpski as je osetio mogućnosti novog automobila. Na zvaničnom treningu su Borković i Chevrolet Cruz postigli još bolje vreme, da bi u kvalifikacijama zbog guzve na stazi i kraćeg prekida zbog udesa naš šampion postigao 4 vreme u svojoj klasi.
-Ovo je već treći automobil koji vozim ove sezone i danas sam ga po prvi put upalio i vozio. Zadovoljan sam prvim rezultatima. Isprobali smo nekoliko setapa i već znamo kako ćemo ga pripremiti za trku. Momci iz NIS Petrol Racing Team-a će cele noći raditi i verujem da ćemo svi biti maksimalno spremni za sutrašnji start. Staza je veoma opasna, a izuzetno visoke temperature pretstavljaju posebnu poteškoću. Verujem da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije i da ćemo iz sutrašnje bitke na stazi u Pergusi izaći sa novim bodovima – izjavio je po završetku treninga Dušan Borković.
Dušana Borkovića je u srpskom boksu posetio trenutno drugi vozac na tabeli WTCC-a (Šampionata sveta za turing automobile) Nykjaer Michel, koji takođe vozi Chevrolet Cruz automobil. Sa našim asom je podelio iskustva vezana za automobil i dao mu nekoliko saveta koji će Borkoviću nadamo se biti od koristi u završnici debitantske sezone u ovom prestižnom takmičenju.
U nedelju će na Siciliji biti vožene dve trke. Prva je na programu u 11:20, a druga u 12:35.
Eurosport će na prvom kanalu direktno prenositi obe trke, dok će RTS na drugom programu od 12 sati emitovati snimak prve trke, a u nastavku direktan prenos druge.

Povezana vest:  Borković osvojio dva boda u Šangaju

PHOTO: Robert Uzon