Nakon što je nedavno pesmom „Niti“ najavila izlazak novog albuma, hrvatska kantautorka Gordana Marković predstavlja još jedan singl! Numerom pod nazivom „Prazan list“ muzičarka nastavlja da razvija svoj prepoznatljivi autorski potpis, a uz pesmu objavljen je i prateći muzički video koji je režirala u saradnji sa Josipom Ninkovićem.

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Mislim da je ovaj singl nešto drugačijeg tona, odnosno smatram da nije toliko melanholičan. Sam tekst nije toliko nostalgičan; puno je odlučniji, ali i dalje ima taj mali momenat koji se provlači kroz sve moje pesme. To je valjda deo mog autorskog potpisa i nekako više ni ne bežim od toga“, rekla je Gordana koja, kao i u slučaju prethodnog singla, uz stihove potpisuje i muziku.

Povezana vest:  Ed Sheeran i njegova mačka slave Gremije

Muzičarka ističe kako je uživala u opuštenoj atmosferi snimanja pesme, ali i rada na samom albumu. Uzimanjem kreativne pauze koja je prirodno usledila nakon izlaska njenog hvaljenog izdanja „Obrisi“, oslobodio se prostor za razvijanje novih ideja. Dugogodišnji saradnik Tomislav Šušak, koji je ujedno i muzički producent predstojećeg studijskog albuma, potpisuje aranžman pesme, dok je Jerko Jurin doprineo njenom finalnom zvuku. Kao i u dosadašnjem radu, sve ideje inicijalno su nastale uz gitaru i klavir, a Gordana će novi album svojoj publici predstaviti nešto kasnije ove godine.

Povezana vest:  Svetske premijere nastupa tehno kraljica Nine Kraviz i Amelie Lens 14. i 15. januara na EXIT TV

Izdanje „Prazan list“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/GordanaMarkovicPrazanList

Foto: Josip Ninković