Koncert čuvenog kantautora Četa Fejkera (Chet Faker) biće premešten u Hangar 1 (Dunavska 86 – ulaz iz Žorža Klemansoa). Datum i vreme koncerta ostaju isti: ponedeljak, 26. jun u 21.00. Koncert se premešta sa otvorenog prostora zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Sve kupljene karte važe i za Hangar.

Za ovaj koncert vlada veliko interesovanje, a Čet Fejker nastupa po prvi put u Srbiji, u okviru svoje evropske turneje. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn na tickets.rs. Ovaj koncert, u okviru Urban Sessions sezone, organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Povezana vest:  Novi album sastava Pero Defformero u prodaji

Čet Fejker (Chet Fejker) / Nik Marfi (Nick Murphy), je australijski kantautor, obožavalac legendarnog džez trubača Četa Bejkera. Pod tim pseudonimom, postao je globalni “underground” hit u periodu 2012 – 2015, kad je lansirao revolucionarni elektronski zvuk zasnovan na groove-u, uz svoj emotivni soul vokal. Za njega kažu da neguje chill out zvuk za sve generacije. Čet je  2012. osvojio nagradu za najboljeg novog umetnika godine, a njegov singl “Thinking in Tektures” osvojio je nagradu za najbolji nezavisni singl/EP na dodeli nagrada Australian Independent Records. U 2013. ovo delo je dobilo nagradu za najbolje nezavisno izdanje na Rolling Stone Australia dodeli nagrada.

Povezana vest:  Čaku Beriju pozlilo na sceni

U septembru 2016. Marfi je napustio ime Čet Fejker da bi počeo da izvodi i objavljuje materijal pod svojim rođenim imenom, ali u oktobru 2020, četiri godine nakon što je izbacio nadimak, Marfi je oživeo ime Čet Fejker za izdavanje novog singla „Low”, a 2021. godine objavio je album “Hotel Surrender”.

Čet Fejker nastupa 26. juna u Hangaru 1 (Dunavska 86 – ulaz iz Žorža Klemansoa) u 21.00.

Povezana vest:  Škrtice i Dubioza Kolektiv nominovani za najbolji evropski album

Foto:  CEBEF