U Hangarima je u subotu 24. juna održana dugo očekivana Velika EU žurka, na kojoj se zabavljalo više hiljada ljudi do ranih jutarnjih sati. Koncerte je organizovala Delegacija Evropske unije kao poklon građanima Srbije.

Posle zagrevanja uz DJ Gavru, na scenu je izašao nemački bend Alphaville koji se, u svojoj 40 godina dugoj karijeri, po prvi put susreo sa beogradskom publikom. Marian Gold je dokazao da pesme „Forever Young“, „Big in Japan“, „Sounds Like a Melody“ nemaju rok trajanja, jer je oduševljena publika horski pevala ove velike hitove. Iako bis nije bio planiran, posle višeminutnog skandiranja, Alphaville se vratio na binu i sa publikom podelio oduševljenje koncertom.

Povezana vest:  Atomsko sklonište ovog vikenda u klubu Fest

Atmosfera je bila na istom nivou i tokom koncerta maskiranog dvojca iz Hrvatske, Nipplepeople, a publika je pokazala da se uželela njihovih hitova „Sutra“, „Broj“, „Bolji“, „Ne volim te“, „Tebi“, a kada je krenula pesma „Frka“ performansu su se priključili i maskirani plesači. Za koncert na Velikoj EU žurci su pripremili i posebne maske, a hiljadama prisutnih su pokazali da je muzika pravi put do sreće.

Povezana vest:  Taylor Swift: Moj naj novogodišnji poklon je gitara!

Posle nemačkog i hrvatskog elektro-popa, Hangar su prodrmale „Niške strasti“ velemajstora kungfuzije – Naopak i Nemus, koji čine niški dvojac Stereo Banana. Publika je burno reagovala na energični nastup i zvuke miksovanog regea, hip-hopa, brejkbita i fanka, u hitovima „Melem“, „5 do 12“, „Nemoj da znojiš tehniku“, „Hare, Hare“ i drugim.

Nakon koncerata bendova veliki broj ljubitelja tehno zvuka uživao je do ranih jutarnjih sati uz neke od najboljih srpskih DJ-eva – Lutona, Leu Dobričić, Dejana Milićevića i Cosmic G.

Povezana vest:  Bivši telohranitelj Britni Spirs u knjizi otkriva njene tajne

Uz poruku „Bolji smo zajedno“ završena je prva Velika EU žurka, na kojoj su se slavili ljubav, poštovanje, sloboda i tolerancija, što su univerzalne vrednosti Evropske unije.

Foto: Jadranka Ilić