„Mi smo bend Buč Kesidi iz Pančeva“ rekao je Luka Racić i uz zaglušujuću buku prepune pozornice kod Starog grada sa Zoranom Zarubicom krenuo u „Curimo po aslfaltu“, prvu pjesmu njihovog headline nastupa na Špancirfestu. Glavni slot subotnjeg programa festivala predvodila je tako najveća regionalna grupa nove generacije čiji je premijerni nastup u Varaždinu pratilo više od 8500 fanova.

Buč Kesidi skupili su svu snagu i „odužili“ se Varaždinu na čekanju dužem od 10 godina. Fantastično inspirirana svirka iznijela je pred publiku sve favorite sa dva studijska albuma, kao i nove singlove koji su već duže vrijeme sastavni dio set liste i izazivaju odlične reakcije.

Povezana vest:  Elektro-soul zvezda Fink 5. februara u DOB-u

U subotu je bend krenuo jako. Na sjajne „Euforija“ i „Laž“ nadovezala se „želja“ iz publike – „Kafe aparat“, nakon koje su uslijedili nova „Trebaš mi“ te „Draga?“ i „Čekam te“. Skok na album „Euforija“ i centralni dio nastupa donio je pjesme „Subota“, „TIHO“ i „Kasno je“, poslije čega su se vratili na „Posesivno – ospulsivni hospul“ sa „Stani!! Stani!!!“ i „Pola pet“. Finale svirke zakucali su odlično prihvaćena „Skupi snagu“ te serija velikih hitova – „Nema ljubavi u klubu“, „Uragan“ i „Nedjelja ujutru“, kao i bis u kojem je mjesta bilo za „Idemo do hodnika“, i „Nebitna“. „Varaždin, grad anđela, grad baroka, grad bicikala“, kako mu je tepao Zoran, uz završnu „Đuskanje ne pomaže“ i euforičnu reakciju tisuće posjetitelja u subotu je definitivno postao i grad ljevorukog electro rock benda iz Pančeva.

Povezana vest:  E-play sa gostima

Kratka vikend tura Buč Kesidija po Hrvatskoj počela je u petak nastupom u Sisku i zaokružila se svirkom na glavnoj sceni Špancirfesta. Bili su to ujedno i posljednji datumi dugačke ljetne „Skupi snagu“ turneje prije nego se grupa u potpunosti koncentrira na najveći solo koncert karijere – na beogradskom Tašu 16. rujna.

Foto: Dragutin Andrić

Povezana vest:  Bruno Mars na Superboulu uz podršku Red Hot Chili Peppersa