001VM1sm

Večeras Arena dočekuje Vanesu Mej

Popularna violinistkinja Vanesa Mej nastupiće danas u Areni.

Ona će u Areni imati dve garderobe, koje će biti opremljene tepisima, udobnim foteljama, ogledalima, vrlo dobro osvetljene i klimatizovane (propisana je temperatura od 24 stepena).

U jednoj garderobi, Mejovu će čekati posluženje, a u drugoj stalak za instrumente, CD plejer i prenosna grejalica, saopštila je Arena.

Mej je tražila da na stolu budu tri vrste sira (engleski čedar, stilton i francuski bri), miks zelenih salata i paradajza, pileće grudi, sveže voće, tri vrste čaja (kamilica, nana i engleski), soja mleko i punomasno kravlje mleko, čips, voda (Evian), koka-kola i flaše kvalitetnog belog i crnog francuskog vina.

Povezana vest:  Kanje Vest kreira u Londonu

Simpatična „Noodles“, kako Vanesu zovu prijatelji, voli da svira u kasnim večernjim časovima i zamolila je da hotelska soba bude izolovana i sa klavirom kako bi mogla da vežba.

Ova harizmatična umetnica muzičke granice pomerila je kada je imala samo 16 godina i objavila prvi pop album „Violin Player“, ne samo načinom sviranja, formirajući neuobičajen miks klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, već i svojim scenskim izgledom.

Povezana vest:  Claptone – house maestro pod maskom misterije

Vanesu Mej pratiće desetočlani bend, ali i gudači iz Srbije, okupljeni u orkestru „Metamorfozis“ (Metamorphosis), predvođeni violistom Sašom Mirkovićem.

Ovaj mladi ansambl nastao je 2005. godine i jedinstven je na našem području upravo zbog kombinovanja različitih žanrova i formi, kao što to čini i Mej.

Orkestar „Metamorfozis“ već ima zavidnu karijeru – nastupali su sa Goranom Bregovićem, na festivalima širom sveta i u poznatim koncertnim dvoranama, kao što su francuski Tuluz teatar (Toulouse Theatre), nemačka Esen filharmonija, Linkoln centar u Njujorku, Sidnej opera haus (Australija).

Povezana vest:  Novi celebrity par: Harry Styles i Taylor Swift?!