Rok festival PRiČA održava se u hali KK “Borac” u Čačku od 21. do 23. septembra 2023, a ove godine deo je projekta “Čačak – Prestonica kulture Srbije 2023: Čačanska Rodna”.

Kako Priča godinama unazad dovodi najveća imena iz sveta rok muzike iz regiona, i ovog puta će Čačak ugostiti bendove sa izuzetno uspešnom i dugogodišnjom karijerom, a koji do sada nisu nastupali u ovom gradu. Festival će otvoriti 21. oktobra u 19.26 hor profesorke Mirjane Janevske u kojem će pevati čak 50 gimnazijalaca Hora čačanske gimnazije. Tokom tri festivalska dana nastupiće 20 bendova i izvođača.

Povezana vest:  BIG SNOW KOP FESTIVAL 2012, Rambo Amadeus zagrejao festivalsku atmosferu na Kopaoniku

Na raspolaganju su dnevne ulaznice, a više informacija o kartama dostupno je na sajtu festivala: festivalprica.com.

U nastavku je spisak izvođača po danima i redosledu nastupa:

  • 09: Hor čačanske gimnazije, Lusteri, Arigo Saki, Tampon Zona, King Fu, Mile Kekin, Raskid 13, Karakondžule
  • 09: Ružičasti slonovi, Rok apoteka, Zoe Kida, Van Gogh, Sharks Snakes and Planes, Vreme čuda
  • 09: Whiteheads, Smak Plus, Aerodrom, Bombaj štampa, Samostalni referenti, Sunshine
Povezana vest:  Slogan i tema Eurosonga 2010.

U okviru pratećeg programa, 22.09.2023, u jedinstvenom prostoru Srpskog paba u Čačku,  biće otvorena samostalna izložba fotografija Aleksandre Ignjatović (Headliner.rs).

„PriČa“ se ove godine održava osmi put, sam naziv je skraćenica za „Pivo, rokenrol i Čačak“.

Kako je istakla Žana Nenadović, iz festivala PriČa: “Potrudili smo se da napravimo program sa raznolikim žanrovskim sadržajem i da dovedemo što više izvođača koji dugo nisu nastupali pred čačanskom publikom, a kao i svake godine ugostićemo i nekoliko bendova koji po prvi put imaju nastup u Čačku, i pored duge i grandiozne karijere. Potrudili smo se da angažujemo što više čačanskih muzičara. Uložili smo veliki napor da pokrenemo ljude da se okupe, a pozvali smo i naše sugrađane koji sviraju u bendovima u drugim gradovima. Tako da će i pored mnogo gostiju sa strane, ovo ipak biti jedna prava čačanska Priča.”

Povezana vest:  Sanja Ilić i Balkanika oduševil na probi u Lisabonu