Inovativni muzičar i kantautor Jacob Collier predstavlja novi singl pod nazivom „Witness Me“ na kom mu se pridružuje zvezdana muzička postava koju čine kanadski pevač i tekstopisac Shawn Mendes, britanski rep titan Stormzy, kao i gospel legenda Kirk Frenklin. Numera najavljuje predstojeće studijsko izdanje „Djesse Vol. 4“, koje predstavlja finalni deo umetnikove epske i ekspanzivne muzičke serije, a čiji je izlazak najavljen za 29. februar naredne godine. Singl se može okarakterisati kao transformativna i uzbudljiva numera inspirisana gospel muzikom, koja slavi moć empatije i ujedinjuje četiri potpuno različita muzička žanra u okviru autorovog jedinstvenog stila.

Povezana vest:  Zvonko Bogdan obradio pesmu Bajage i Loše

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Ova pesma je svoje putovanje započela 2021 godine, kada smo se Shawn Mendes i ja našli u Malibuu. Spojila nas je ljubav prema gospel muzici, veselje zajedničkog okupljanja i rad na nečemu što je veće od nas samih. Radio sam na jezgru takve numere u narednim mesecima i otputovao sam u Arlington, Texas gde me je ugostio Kirk Franklin zajedno sa svojim neverovatnim pevačima. Sesija se pretvorila u demo pravog singla, kom je Stormzy dodao delić svoje magije. Ovaj singl mi veoma znači, rad na njoj doneo mi je puno nade i topline u toku protekle dve godine. U vremenima kada nas bezbroj sila deli širom sveta, nadam se da ova pesma može da deluje kao podsetnik na moć koju ljudi imaju kada se udruže  i zaista vide jedni druge“, ispričao je muzičar o procesu rada na pesmi.

Povezana vest:  Omaž Džeju, najbolji domaći rok i svetski pop zvuk u Studiju: gostuju Sara Jo, Aco Pejović i Lexingto

Jacob Collier u prethodnom periodu predstavio je četiri singla koja ilustruju jedinstvenost i magiju četvrtog dela „Djesse“ serije albuma. Među numerama su „Wherever I Go” na kom su mu se pridružili Michael McDonald i Lawrence, „Little Blue“ u saradnji sa Brandi Carlile, kao i numera „WELLLL“ napisana zajedno sa Remi Wolf. Hit singl „Never Gonna Be Alone“ na kom su mu se pridružili Lizzy McAlpine i John Mayer osvojio je prestižnu nominaciju za prestižnu Grammy nagradu. Serija „Djesse“ albuma zaradila je muzičaru do sada već tri Grammy nagrade, a upisao se u muzičku istoriju kao prvi britanski muzičar koji je osvojio Grammy za svaki od svoja prva četiri izdanja.

Povezana vest:  Sutra počinje deveti INmusic festival

Izdanje „Witness Me“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/JacobCollierWitnessMe

Foto: Alex Oh