Nirvana Smell Like Teen Spirit

Nirvana 10. aprila ulazi u Kuću slavnih rok en rola

Američka rok grupa Nirvana ući će 10. aprila u Kuću slavnih rokenrola, a ceremoniju će predvoditi frotmen benda R.E.M Majkl Stajp, blizak prijatelj preminulog pevača Nirvane Kurta Kobejna i kuma njegove ćerke Frensis Bin Kobejn, piše danas časopis Roling Stoun. 
To je prvi put da je Nirvana nominovana posle albuma Nevermind, objavljenog 1991. godine. Pravila kuće nalažu da debi ili singl album bude objavljen 25 godina pre 2012. godine kako bi muzičar, kompozitor ili izvođač uopšte mogao da postane kandidat. Svečani ulazak grupe Kis, koja je takođe bila nominovana za ulazak u članove Kuće slavnih, predvodiće pevač grupe Rejdž egeinst d mašine (Rage against the Maćine) Tom Morelo. 
Organizacija je navela da će preminuli menadžer slavnih Bitlsa Brajan Epstajn biti posthumno nagrađen za životno delo. Tu nagradu će dobiti i menadžer Roling Stonsa Endrju Lug Oldham, koji je pomogao toj grupi da postigne svetsku slavu.
Ove godine će prvi put ceremonija prijema novih članova biti otvorena za javnost. Kuća slavnih rokenrola, čije se sedište nalazi u Klivlendu, u američkoj savezno državi Ohaju, formirana je 1986. godine. 
Snimljena verzija ceremonije biće emitovana 31. maja na američkoj televiziji Eč-Bi-O (HBO). 

Povezana vest:  Adel treba da se porodi u septembru?!