Lena Kovačević aktivno nastup sa svojim bendom širom Srbije i regiona tokom ove  jeseni i zime.  Na nedavno održanim koncertima u Crnoj Gori nastupi su bili unapred rasprodati. Energija publike je oduševila Lenu i njene muzičare, kako 5. decembra u Nikšiću (Nikšićko pozorište), tako i 4. decembra u Podgorici u Kulturno – informativnom centru  “Budo Tomović” u okviru DEUS-a. Oba koncerta organizovala je Nova knjiga.

Povezana vest:  EXIT LETO LJUBAVI SE NASTAVLJA – JOŠ DVA DANA DO REVOLUTION FESTIVALA

Kako prenose crnogorski mediji, “Koncerti Lene Kovačević odavno su više od muzike” (CdM).

Lena je izjavila: “Podgorica i Nikšić. Lepo su pričali stari… Kad se to desi – znaćeš! Zaljubili smo se u vašu energiju”.

Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji i inostranstvu. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka, kao i tradicionalnih pesama Balkana.

Povezana vest:  Beogradski sindikat posle 15 godina ponovo u Nišu

Lena Kovačević se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Objavila je 4 visoko tiražna albuma za domaće tržište i region, kao i nekoliko singlova za inostrana tržišta, među kojima se izdvaja singl “Cafe” koji se emituje na radio stanicama širom sveta.

Foto: DEUS