Novi Max Original dokumentarni film „Apolonija, Apolonija“ dostupan je na HBO Max striming platformi.

Film prati život dansko-francuske umetnice Apolonije Sokol u rasponu od 13 godina, beležeći njen razvoj kao umetnice i njenu jedinstvenu ličnost. Dokumentarac je intiman prikaz umetnice i prijateljstva između nje i rediteljke Lee Glob.

Apolonija je poljsko-francuskog porekla i prava je predstavnica današnjeg kosmopolitskog načina života. Pratimo njene tinejdžerske godine u Danskoj, boemski život tokom studija umetnosti u Parizu, njene prve korake u umetničkom svetu u SAD-u i napokon veliko priznanje u Rimu. Takođe imamo jedinstveni uvid u razvoj njenog karaktera i njene lične izjave koje se vremenom menjaju i različitim iskustvima koje joj život nudi.

Povezana vest:  Bam se vraća sa novim podvalama, ali i gospođom Magerom!

“Naša koprodukcija „Apolonija, Apolonija“ autorke Lee Glob intimno istražuje 13-godišnje putovanje talentovane slikarke, rasvetljavajući važnost negovanja jednakih uslova i predstavljanja za umetnice u usponu, posebno žene, dok nastoje da ostave trag u umetničkom svetu i slave svoje početne uspehe. Kroz njenu otpornost i kreativnost, priča naše protagonistkinje postaje dirljiv odraz transformativne moći jednakih mogućnosti u potrazi za umetničkom izvrsnošću”, izjavila je Hanka Kastelicova, VP HBO Max dokumentaraca.

Povezana vest:  Naručena 23. sezona Simpsonovih

Dokumentarac „Apolonija, Apolonija“ se može pohvaliti osvajanjem 13 festivalskih nagrada kao što je glavna nagrada na IDFA-i, gde je debitovao prošlog novembra, nagrade na CPH:DOX u Kopenhagenu, zatim nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Hong Kongu i Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, kao i četiri nominacije na 39. dodeli IDA Documentay Awards.

Ovaj dokumentarni film je koprodukcija između HBO Maxa i Danish Documentary Productiona. Lea Glob je scenaristkinja, rediteljka i snimateljka, dok je Izabela Lopuh producentkinja za HBO Max. Izvršni producenti su Eva Mulvad, Mikala Krog, Sigrid Dekier i Pernil Rouz Groni, a izvršna producentkinja za HBO Max je Hanka Kastelicova.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Gorak ukus slatkih nominajcija