„Svaka porodica ima svoju priču“ – ključna je knjiga Džulije Samjuel koja nas podseća na to da ne možemo razumeti sebe a da duboko ne razumemo sopstvenu porodicu.

Zašto su neke porodice složne u neprilikama dok se druge dele i fragmentiraju? Kako porodice mogu zajedno da prebrode teške tranzicije? Zbog čega nas naša porodica toliko često dovodi na rub nervnog sloma? I kako čak i najmanje promene mogu da poboljšaju naše odnose?

Povezana vest:  NOVO IZDANJE FRANCUSKOG KNJIŽEVNOG MEGA HITA

U knjizi „Svaka porodica ima svoju priču“, spisateljica i psihoterapeutkinja Džulija Samjuel približava nam svoj rad s različitim porodicama u kojima je često i više generacija. Kroz osam izvanredno ispričanih i pronicljivih studija slučaja, ona analizira česte problematične situacije – od gubitka voljenih do odlaska od kuće, od razdvajanja do odnosa sa očuhom ili maćehom – i pokazuje koliko toga nasleđujemo – i koliko se toga može isceliti ako se sa problemima suočimo zajedno. Istražujući odnose koji nas se istovremeno najviše tiču i najviše nas povređuju, uključujući i često potcenjen uticaj dede, babe, brata ili sestre, i uključujući najnovija akademska istraživanja, autorka nudi mudrost korisnu svima. Njenih dvanaest kriterijuma za porodičnu blagodet – od produktivnih sukoba do pronalaska vremena za rituale – daju nam alate za poboljšanje odnosa, i stvaranje porodice kakvu želimo.

Povezana vest:  Gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta u Novom Sadu

Knjigu „Svaka porodica ima svoju priču“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.