U petak 10. juna sa početkom u 20 časova, na sedmom koncertu u okviru 5. ciklusa predstavljanja mladih muzičkih talenata u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“, nastupiće Minja Marčetić na flauti uz klavirsku pratnju Dragane Raić, kao i Gabor Henjel na klarinetu uz klavirsku pratnju Antonele Grgin. Na programu će biti dela Baha, Tafanela, Solera i Stravinskog a ulaz na koncert je besplatan. Zahvaljujući kompaniji Nelt, više od 50 studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička a novim, petim ciklusom se ta tradicija nastavlja.

Povezana vest:  Večeras premijera "Miholjskog leta" u Madlenianumu

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja da promoviše i podržava muzički nadarene akademce što je jedna u nizu aktivnosti i projekata, usmerenih na mlade talente i njihov potencijal, koje Nelt sprovodi u okviru svog društveno odgovornog poslovanja.

Minja Marčetić je kao student generacije završila master studije na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi vanrednog profesora Miomira Simonovića a trenutno je na prvoj godini doktorskih studija. Višestruko je nagrađivana u zemlji i inostranstvu. Gabor Henjel je student Fakultet muzičkih umetnosti u klasi profesora Ognjena Popovića a njegovi nastupi su poneli niz priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Povezana vest:  Najveća svetska operska zvezda, legendarni Plasido Domingo nastupa u Beogradu

Nelt uspešno posluje od 1992. i pruža vrhunske usluge u oblasti distribucije, logistike i marketinga na 7 tržišta u Evropi i Africi. Pored Srbije, Nelt je vlasnik kompanija u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i u državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa ukupno 3800 zaposlenih. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

Povezana vest:  Dvojica osumnjičenih, dve identične priče - kome ćete poverovati?