Novi trener vaterpolista Pro Reka Vladimir Vujasinović rekao je danas da su iza njega četiri teške, ali i lepe godine u Partizanu i istakao da će uvek pomagati tom klubu koliko god može.

-Radili smo u teškim uslovima, ali radio sam sa stručnim štabom i ekipom, u kojoj su gotovo svi imali snage i motiva da se bore sa nedaćama i problemima. Uprkos našim limitima, postizali smo dobre rezultate i, po meni, sezonu završavali uspešno – rekao je Vujasinović.

On je poželeo sreću svima u Partizanu u budućem radu i da prebrode tešku situaciju, dodajući da će gledati da sa svoje strane pomogne koliko može.

Vujasinović će od naredne sezone sa klupe predvoditi italijanski Pro Reko, za koji je igrao od 2001. do 2008. godine.

-Posle sedam igračkih godina došlo je vreme da se vratim u Pro Reko, sada kao trener. Ispred mene je veliki projekat, jer Pro Reko ima velike planove. Pokreće se akademija vaterpola, grade se dva bazena. U Reku žele i da razviju svoju jaku školu, da stvore bazu kakvu ima Partizan – naveo je Vujasinović.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan u četvrtfinalu

Govoreći o igračkom kadru Pro Reka, on je naveo da je cilj podmlađivanje ekipe.
-Kad je o srpskim igračima reč, sigurno ostaje Dušan Mandić, koji ima važeći ugovor, dok su Filipu Filipoviću, Andriji Prlainoviću i Dušku Pijetloviću ponuđeni novi ugovori -rekao je Vujasinović.

Na pitanje da izdvoji nekoliko utakmica koje će mu, kao treneru Partizana, ostati u najlepšem pamćenju, Vujasinović je izdvojio tri.

-Prvi takav meč je polufinale Lige šampiona, protiv Juga, na Banjici 2012. Izgubili smo od rivala koji je bio daleko kvalitetniji od nas, ali malo je nedostajalo da dođemo bar do peteraca. Ono što nismo uspeli protiv Juga, uspeli smo godinu dana kasnije, kada smo velikog favorita za osvajanje Lige šampiona Pro Reko izbacili u četvrtfinalu fajnal siksa u Barseloni. Mogao bih još da izdvojim treću utakmicu finala plej-ofa 2015. protiv Radničkog, kada je Partizan, posle dve godine, ponovo osvojio domaću titulu – naveo je on.

Povezana vest:  Kreće nova vaterpolo regionalna liga

Vujasinović je u Partizanu proveo ukupno devet godina, a predsednik kluba Aleksandar Šoštar podsetio je šta je sve postigao sa crno-belima – u prvoj sezoni (1997/98) je osvojio trofej u Kupu LEN, u klub se vratio 2008. i kao kapiten predvodio Partizan ka tituli prvaka Evrope, Super kupu Evrope i četiri „duple krune“.

Igračku karijeru je završio 2012. kada je preuzeo prvi tim Partizana.

Povezana vest:  Janović: Na pobedu protiv Mađarske

-Uz izuzetno kvalitetan rad u poslednje četiri godine Partizan je, najviše zahvaljujući Vladi Vujasinoviću, i pored svih nedaća postizao uspehe. Prošle godine osvojeno je prvenstvo Srbije, a ove dupla kruna. Sve ovo vreme imali smo mladu ekipu, ograničenih mogućnosti. Nismo mogli da formiramo jači tim. Kad se u obzir uzme kvalitet ekipe, postignuti su izuzetni rezultati, a zasluge za to pripadaju na prvom mestu Vladimiru Vujasinoviću – rekao je Šoštar.

Šotar je izrazio nadu da će se Vujasinović vratiti na Banjicu, a tu mogućnost nije isključio ni novi trener Pro Reka.

-Kad budem menjao sredinu, Partizan će mi biti prvi izbor – kazao je Vujasinović.