radnicki (1)

Vaterpolisti Radničkog dali krv u Kragujevcu

Vaterpolo klub Radnički priključio se danas akciji dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta u Kragujevcu, a sportski direktor Jugoslav Vasović podvukao je da je za članove kluba logičan korak bio da daju krv za zajednicu u kojoj žive.
U akciju prikupljanja krvi uključili su se svi igrači prvog tima, stručni štab i Upravni odbor kluba.
„Igrači su sami tražili da dobrovoljno daju krv i da na neki način pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Ovo je nešto najplemenitije što jedan čovek može da uradi za drugog čoveka. Sigurno da je to bio samo početak, jer planiramo da organizujemo i niz drugih akcija“, rekao je Vasović.
Kapiten Radničkog Filip Filipović ukazao je na važnost dobrovoljnog davanja krvi, istakav?i da ne treba pridavati preveliku pažnju ovoj akciji, već da je to nešto što treba da postane normalno.
„U proteklih godinu dana nisu se stekli uslovi da dođemo, kao što smo to danas učinili, i damo mali doprinos onima kojima je pomoć najpotrebnija. Smatram da ovo treba da bude i poziv svim našim sugrađanima da daju krv, ako se osećaju zdravo. Nikome to neće naškoditi, a s druge strane nekome će mnogo pomoći“, zaključio je Filipović.
Vaterpolisti Radničkog na korak su od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona pošto su u prvom meču plej-ofa savladali grčki Vuljagmeni sa 11:5.
Revanš susret na programu je 9. novembra.

Povezana vest:  Vujasinović vodi Srbiju protiv Francuske