EVROLIGA

milos teodosic CSKA

Fenerbahče ubedljiv, Nanter bolji od Barselone

Košarkaši Fenerbahčea trijumfovali su večeras u Istanbulu nad CSKA iz Moskva sa 86:60, dok je Nanter napravio malo iznenađenje i na gostovanju savladao Barselonu sa 71:67 u utakmicama Trećeg kola Grupe A Evrolige. Ekipa Željka Obradovića na impresivan način došla je do treće pobede u Evroligi, pošto je u svim segmentima igre nadigrala Moskovljane. 
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bojan Bogdanović sa 23 poena Bo Mekejleb zabeležio 14. Zapažen učinak imao je i srpski košarkaš Nemanja Bjelica koji je za 22 minuta na terenu upisao po devet poena i skokova, uz tri asistencije. 
U ekipi CSKA najefikasniji bio je srpski košarkaš Vladimir Micov sa 20 poena, dok je Nenad Krstić upisao tri, a Miloš Teodosić se nije upisao u strelce, ali je zabeležio šest asistencija.  Fenerbahče je meč prelomio još u prvoj četvrtini, kada su stekli dvocifrenu prednost, koju su do kraja meča povećali na konačnih plus 26. 
U drugoj utakmici Grupe A igranoj u Barseloni između istoimenog kluba iz tog grada i Nantera, pomalo neočekivanu pobedu zabeležila je francuska ekipa. Goste je do pobede predvodio Dešon Tomas sa 14 poena, a Sergej Gladir postigao je 12. 
Kod domaćina istakao se Aleks Abrines sa 15 poena, a Macje Lampe postigao je 11. Barselona je tokom prve tri četvrtine konstantno imala prednost, ali su gosti odličnom igrom u poslednjoj deonici napravili iznenađenje I do svoje prve pobede u Evroligi. 
Posle kompletnog trećeg kola Grupe A Evrolige, Fenerbahče je ostala jedina ekipa koja ima makismalan učinak, drugi je CSKA sa dve pobede i jednim porazom, dok po jedan trijumf iz tri meča imaju Budiveljnik, Barselona, Nanter i Partizan. 
U preostalim utakmicama igranim večeras Žalgiris je sa 88:64 pobedio Strazbur, dok je Unikaha sa 84:57 bila bolja od Galatasaraja, a Olimpijakos je naneo prvi poraz Bajernu iz Minhena u Evroligi savlavdavši ga sa 88:83. 

Povezana vest:  25. KOLO NLB LIGE, Cedevita želi skalp Partizana