Urnebesna fizikaLepa vest za mališane!

Pridružite se autorima knjige „Urnebesna fizika“ u izvođenju eksperimenata i trikova u subotu, 11. juna u 11 sati u knjižari Delfi u TC Aviv Park na Zvezdari.

„Urnebesna fizika“ pokazuje deci da nauka nije bauk, ali ih istovremeno uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih trikova.

Ova knjiga je zbirka eksperimenata iz fizike, koju je napisao dugogodišnji profesor i naučnik Svetislav Paunović. Rukopis su zatim preuzela dvojica pisaca za decu – Branko Stevanović i Igor Kolarov, i prilagodili ga tako da bude zanimljiv čitaocima svih uzrasta.

Povezana vest:  Kako da raščistimo s nezdravim osećanjima - "Emocionalni prtljag" u prodaji od 25. jula

„Fizika se događa svakoga dana i fizika je svuda oko nas“, govorio je Paunović.

„Knjiga je svima od koristi, mada je naročito dobra za đake šestog i sedmog razreda osnovnih škola jer je napisana tako da prati oblasti koje se obrađuju na časovima fizike u šestom razredu“, rekao je koautor Branko Stevanović.

Autori knjige naglašavaju da su svi eksperimenti napisani u ovoj knjizi bezbedni za decu, ali nije na odmet da uz njih bude „neki odrastao čovek sa manjkom avanturističkog duha“.

Povezana vest:  "Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu" i "Kad ti život uvali nilskog konja" u prodaji

Ove godine Lavirint slavi 20-ogodišnjicu rada i druženja sa najmlađima i njihovim roditeljima. Tim povodom za sve mališane koji budu prisustvovali promociji knjige „Urnebesna fizika“ pripremili su sjajne poklone. Lavirint – mesto pametnih igračaka.