Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, a u okviru projekta Eko Paket, osnovna škola „Vuk Karadžić” iz Stojnika kod Aranđelovca dobila je od kompanije Tetra Pak učionicu na otvorenom i sadnice i cveće za školsko dvorište. Đaci dobijaju priliku da o biljkama, životinjama, ali i o zaštiti životne sredine uče na najlepšem mestu za to – na otvorenom, u svom dvorištu.

Povezana vest:  Belgrade Beer Festa postao najposećeniji festival u Evropi

Zajedno sa eko-koordinatorkom, Danijelom Bjelicom Pavlović i predstavnicima medija, kompanije Tetra Pak i opštine Aranđelovac, đaci  su danas posadili sadnice u dvorištu škole. Pripremili su i izveli za goste priredbu i prolećni maskenbal.

Kompanija Tetra Pak predano radi na podizanju svesti javnosti o važnosti očuvanja životne sredine i trudi se da 5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine, bude prepoznat kao značajan u Srbiji. Treću godinu za redom ovaj dan kompanija obeležava uređenjem školskog dvorišta jedne škole u Srbiji. Prva škola koja je dobila učionicu na otvorenom i sadnice bila je OŠ „Momčilo Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca, dok je prošle godine to bila OŠ „Miodrag Čajetinac Čajka” iz Trstenika.

Povezana vest:  Klub „Teatro“ žurkom do svanuća proslavio šest godina rada!

Organizovanjem ovakve aktivnosti Tetra Pak želi da ukaže na to koliko je važno u kakvoj životnoj sredini živimo i ohrabri druge da misle o tome i preduzmu konkretne korake ka njenom očuvanju.