Elektro-akustična pop atrakcija regionalne scene, Detour, održaće koncert sutra na Dorćol Platzu u Beogradu. Bend će tom prilikom izvesti pesme sa aktuelnog albuma „Master Blaster“ kao i najveće hitove poput „Snijeg“, „Zaljubila sam se“, „Plešem sama“, „Bez tebe“, „Nekad je bilo bolje“ i mnoge druge. 

„U Srbiji imamo izuzetno divnu publiku koja nas uvek obasipa pažnjom i podrškom, što retko gde viđamo. To zaista ostavlja snažan utisak i motiviše nas da pružimo svoj maksimum na nastupima. U toj sinergiji između publike i nas dešavaju se nezaboravni koncerti, pa ni ovog puta ne očekujemo ništa manje“ izjavio je pred beogradski koncert frontmen benda Nenad Borgudan.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.700 dinara onlajn putem Ticket Vision sajta, kao i preko njihove prodajne mreže..

Povezana vest:  Hoze Gonzales prvi put u Srbiji na koncertu u Domu omladine Beograda

Muzička atrakcija predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom delovala je pod imenom Yammat, a od 2006. godine, postoji pod novim imenom, Detour. Njihovi prvi albumi „Detour“ i „TV“ doneli su hitove kao što su „Ljeto počinje“, „Mjesec“, „Gledano sa strane“ i „Prijatelj“. Međutim, treći album „A što ak’ ja…“ bio je ključan u njihovoj karijeri, obezbeđujući im status regionalne pop atrakcije i titulu perjanice novotalasnog popa. Ovaj album, nošen hit naslovima „Srce veliko“, „Snijeg“, „Daleko“ i „Plešem sama“, osigurao im je top mesta u većini godišnjih muzičkih izbora, i Porina za „Najbolji pop album“ u 2014. godini.

Povezana vest:  BELO PLATNO NA OTVARANjU 4. FESTIVALA "TODO MUNDO"

Pesma „Zaljubila sam se“ osvojila je regionalne top liste, dobivši i priznanje za najčešće puštanu pesmu na radiju od strane Hrvatske diskografske udruge, a naredne godine donela je muzičku nagradu Porin u kategorijama „Pesma godine“ i „Najbolji nastup grupe s vokalom“.

Jubilarnih 10 godina postojanja benda obeležili su nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i album „Detour 10″, ponudivši novo čitanje poznatih pesama, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.

Peti studijski album „Tourdetour“ uspešno je predstavljen kroz pesmu „Biram“ i brojne hit singlove „Bez tebe“, „Vikend“ i „Skrivena“. Na Porinu je dobio nagradu za „Pop album“ i „Najbolju izvedbu grupe s vokalom“, a muzički kritičari svrstali su ga u sam vrh najboljih albuma u 2018. godini. Početak 2019. godine donosi im novinarsku muzičku nagradu Rock&Off u Pop&off kategoriji. Elektro pop pesma „Ima i nema“ i vintidž akustik balada „Slike o našim danima“ singlovi su koji su zatvorili ovaj izuzetno uspešan muzički materijal. 

Povezana vest:  Da li je Katy Perry trudna?

Singlovima „Šarena“, „Slavlje“ i „Hawaii“ i „Klaun“ najavili su šesti studijski album „Master Blaster“, koji je objavljen u aprilu ove godine. 

Tokom poslednje dve godine, Detour su se istakli na muzičkoj sceni pobedom na Zagrebačkom festivalu sa pesmom „Nekad je bilo bolje“ koja je proglašena najboljom pesmom ovog legendarnog muzičkog događaja i visokim plasmanom na Dori, hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije.