Fanovi grupe Buč Kesidi u prvih nedelju dana su naručili više od pola ukupnog tiraža vinila „Posesivno – ospulsivni hospul“ i „Euforija“ čime će, kad budu pušteni u prodaju, ova dva izdanja biti među najprodavanijim pločama u regionu!

Posebni, limitirani kolor vinili proizvedeni su u ukupno 3000 primeraka i otići će na adrese u čak 14 europskih država, a osim iz regije najviše su ih naručivali obožavaoci iz Nemačke, Austrije, Francuske i Velike Britanije. Zvanična prodaja počinje u četvrtak 8. februara.

Buč Kesidi – „Pola pet“

Debitantski album „Posesivno – ospulsivni hospul“ objavljen je 2016. godine i predstavio je Buč Kesidi kroz deset pesama među kojima su se posebno izdvojile „Kafe aparat“, „Draga?“, „Pola pet“ i „Jaa (imam plaan)“. Bend kog su Zoran Zarubica, Luka Racić i Alen Duš oformili svega tri godine ranije već je prvim albumom najavio ogroman potencijal i krenuo da ostavlja dubok trag na regionalnoj indie rock sceni. Izdanje je dosad bilo dostupno na CD-u i streaming servisima, a sada po prvi put dolazi na zelenom vinilu, u izuzetno organičenom tiražu.

Povezana vest:  Stigla nova titula za EXIT! U saradnji sa NFT-TiX-om osvojena nagrada za najbolju inovaciju na Britanskim festivalskim nagradama! 

Buč Kesidi – „Subota“

Sve najavljeno debijem Buč Kesidi ostvarili su kao dvojac, u punoj snazi 2019. godine. Čest „problem drugog albuma“ bend je rešio tako što je isporučio jedan od najboljih regionalnih indie rock albuma proteklih decenija. „Euforija“ je konceptualna kolekcija pesama koja je bend postavila na samo vrh najjačih imena ovih prostora, na krilima singlova „Nema ljubavi u klubu“, „Đuskanje ne pomaže“, „Nedjelja ujutru“, „TIHO“, „Subota“. „Euforija“ je svojevremeno bila dostupna na ploči, ali ovaj put stiže kao ograničeni crveni vinil.

Povezana vest:  Nišville uvertira „Prijatelji Šabanu" - 9. i 10. avgusta

Ploče „Posesivno – ospulsivni hospul“ i „Euforija“ mogu se naručiti unapred preko zvaničnog sajta benda.

Grupa Buč Kesidi trenutno je u studiju gde radi na trećem albumu, a nove pesme moći će da se čuju na nadolazećim koncertima.

Zasad u 2024. godini imaju dva potvrđena nastupa – 17. februara u Ljubljani u Kino Šiški, kao i na šestom Sea Star festivalu koji će biti održan od 23. do 26. maja 2024. u umaškoj laguni Stella Maris.

Povezana vest:  Halid Bešlić u Dubaiju

Foto: Antonio Ahel/ATA Images