Tri meseca nakon što je njen debitantski album “Bedem” objavljen u zajedničkom izdanju dve najstarije izdavačke kuće u regionu (PGP RTS i Croatia Records), beogradska kantautorka Hristina takmiči se za predstavnika Srbije na Evroviziji u okviru festivala Pesma za Evroviziju 2024.

Hristina će se predstaviti pesmom “Bedem, čiji je tekstopisac i kompozitor, kao i koautor aranžmana zajedno sa kolegom Andrejom Stojićem, članom grupe Neverne Bebe.

Povezana vest:  The Brand New Heavies uoči koncerta u Beogradu: Masa u Srbiji nosi neku vrstu slobode koju nismo videli na drugim mestima  

“Pesma za Evroviziju je sjajna prilika da predstavim muziku koju pišem i dišem. Iako “Bedem” odstupa od uobičajenog evrovizijskog stila, verujem da može pronaći put do svoje publike. Radujem se ovom velikom izazovu i ne razmišljam o plasmanu već o tome kako da nastupom srušim bedeme izmedju sebe i slušalaca koji bi pesmu mogli zavoleti”, poručuje Hristina.

Povezana vest:  SRPSKI GITARISTA NENAD GAJIN NASTUPA SA INDILOM U KOMBANK ARENI

Hristina je promociju svog debi albuma održala 24. novembra u Beogradu, a nekoliko numera sa izdanja „Bedem“ već  je predstavila i ranije, objavljujući ih kao digitalne singlove koje su pratili i veoma zapaženi video-spotovi, o čemu svedoči i nominacija za nagradu Muzzik video awards (MVA2023 – Najbolji novi izvođač – spot za pesmu „Sami zajedno“). Kroz numere „Decembar“, „Kasnim“, „Sami zajedno“ i „Usamljeni ljudi“, publika je već upoznala Hristinin moćan vokal i stekla uvid u obeležja poetike i autorskog izraza mlade autorke.

Povezana vest:  Lejdi Gaga na modnoj reviji

Hristina je autorka muzike i tekstova svih svojih pesama, a koautori muzičkih aranžmana kompozicija na albumu „Bedem“ su Darko Lukić, Andreja Stojić, Filip Vlatković, Draško Popović, Lazar Arsović i Ana Krstajić.

Foto: Aleksandar Dmitrović