Nagrađivani izvođač iz Jorkšira Dominic Harrison YUNGBLUD, poznat po svojoj zaraznoj energiji, pankerskom stavu i antemičnom pop zvuku, čvrsto utemeljujući plesno orijentisani rock u 21. veku, prvi put nastupa u beogradskom Hangaru 13. juna ove godine.

Puštena u pogon singlom iz 2017. Godine, „I Love You, Will You Marry Me“, YUNGBLUD-ova karijera od tada je u stalnom usponu. Inspirisan legendama, počevši od emotivaca MCR, preko rok vizionara Fredija Merkjurija i Aleksa Tarnera, pa sve do savremenog hip hopa Kanjea i Eminema, on sa lakoćom prelazi žanrovske granice, upotpunjujući svoje stvaralaštvo ne samo pop senzibilitetom, već i iskrenošću umetnika koji  se ne boji da ukaže na iskustva svoje generacije: džentrifikaciju, teško odrastanje i političku korupciju. Praktikujući ono što propoveda, YUNGBLUD se pored bavljenja muzikom angažuje u svojstvu aktiviste, baveći se mentalnim zdravljem i drugim društvenim pitanjima našeg vremena. Kritičari i publika su priznali ovo zalaganje – 2022. godine njegov drugi album, „weird” sertifikovan je zlatnim tiražem, i trenutno ima preko 6 miliona slušalaca mesečno na Spotifaju, kao i preko 3 milijarde globalnih strimova.

Povezana vest:  Dino Merlin drugi put za redom u Beogradskoj areni

Najnoviji, istoimeni projekat, takođe izdat 2022. godine za Geffen, pruža dalji uvid u YUNGBLUD-ovu viziju, bez prikrivanja očigledne ljubavi prema zvucima prošlosti. Nije ni čudo – jedan od vodećih singlova, „Tissues“, napisan je u koautorstvu sa legendarnim frontmenom The Cure, Robertom Smitom, čineći samo jednu u nizu uspešnih saradnji mladog artista. Pored uzornih predstavnika njegove generacije, poput Machine Gun Kelly-ja i WILLOW, svestrani YUNGBLUD je uspeo da sarađuje sa legendarnim Ozijem Ozbornom koji se, zajedno sa suprugom Šeron, pojavio u spotu za pesmu „The Funeral“ iste godine. Tom prilikom, živa legenda i rodonačelnik teške muzike preneo je delić svoje mudrosti mladom umetniku – „Nikad se nemoj ni za šta izvinjavati. Kasnije će te razumeti. Vreme uvek pokaže.“ Ako je beskompromisna posvećenost sopstvenom zvuku zvuku ikakav pokazatelj, YUNGBLUD je poslušao.

Povezana vest:  Goribor na T-Mobile INmusic festivalu

Karte u prodaji na:

honeycomb-live.com

https://tickets.rs/tour/yungblud_1261

https://tickets.efinity.rs/CardType/EventInfo?cardTypeId=30797

https://new.gigstix.com/event/yungblud-beograd-13-jun-2024/

Događaj na Facebook-u: https://www.facebook.com/events/1437209637177871

Medijski partneri: Radio Play, Mapa.rs, Tickets.rs, Efinity, Gigstix

Muzički spotovi:

https://youtu.be/oOWBsmgjmPo?si=DUaZOntL2SgY_cmC

https://youtu.be/2m6nGyM8kTs?si=z1Lc2aIgUAnpQ_dA

https://youtu.be/rM1shsSRqB8?si=EpQVIEc-72MuaBEs