Diva Manca Izmajlova i legendarni ruski simfonijski orkestar “Mosfilm” prvi put u Beogradu!

Nakon velikog svetskog uspeha sa albumom “Slovenska duša”, slovenačka pevačica Manca Izmajlova, jedan od najlepših svetskih vokala današnjice, predstaviće se prvi put beogradskoj publici u Sava Centru, 22. marta 2011. godiManca_Izmajlova_2ne u 20.00 sati, gde će nastupati u pratnji legendarnog Ruskog državnog simfonijskog orekstra “Mosfilm”, koji broji 90 članova, predvođen jednim od najčuvenijih ruskih dirigenata svih vremena Sergejem Skripkom.

Pevačica anđeoskog glasa, uz podršku legendarnog orkestra i sa specijalnim gostima, provešće beogradsku publiku kroz simfonijske teme koje prikazuju popularnu slovensku muziku iz celog sveta, u stilu “crossover”, dok će ih na violini pratiti virtuoz, producent i kompozitor Benjamin Izmajlov.

Povezana vest:  Ivana Jordan i Big Band RTS-a za Dan zaljubljenih

Na ovom jedinstvenom događaju,  očekuje se prisustvo velikog broja poznatih ličnosti, koje će dati svoj doprinos popularizaciji koncerta i ove vrste muzike.

“Ženski Bočeli”, kako popularno zovu ovu mladu slovenačku divu, studirala je muziku u Londonu i u Moskvi, gde je otkrila veliko bogatstvo satkano u slovenskoj muzici, koja joj predstavlja nepresušnu inspiraciju. Njena specijalnost je i to što može da peva na dvadesetak jezika, a još jedan kuriozitet je da s lakoćom menja žanrove pevanja – od čisto klasičnog do estradnog. Publici širom sveta poznata je i po prepevima legendarnih filmskih numera.

Povezana vest:  Ekskluzivni nastup benda JINX na letnjoj sceni BITEFARTCAFE-a

Ruski državni orkestar “Mosfilm” ima tradiciju dugu nekoliko decenija, tokom kojih je snimao muziku za sve najveće ruske, ali i mnogobrojne svetski poznate filmove. Neki od njih su Rat i mir, Moskva suzama ne veruje, Aleksandar Nevski, Sibirski berberin i Oskarom nagrađeni film Nikite Mihalkova Varljivo sunce. Orkestar nastupa na najprestižnijim ruskim festivalima i gostuje u najvećim dvoranama sveta. U dugoj istoriji, orkestar “Mosfilm” sarađivao je sa najvećim ruskim dirigentima 20. veka. Sergej Skripka, koji će predvoditi orkestar na beogradskom koncertu, već 30 godina je umetnički vođa i glavni dirigent “Mosfilma”, a nedavno je nagrađen i najprestižnijom ruskom Državnom nagradom za životno delo.

Povezana vest:  Liam Gallagher uz Wonderwall sa glavne bine Exita: “Bilo je MEGA!”(VIDEO)

Mancu Izmajlovu će na koncertu u Centru Sava pratiti i njen suprug i producent, solista na violini Benjamin Izmajlov. Ovaj virtuoz vrhunskog muzičkog obrazovanja nastupao je u najelitnijim dvoranama, predaje na međunarodnim masterklasovima i član je žirija na međunarodnim violinskim takmičenjima. Kao producent i muzički vođa, zajedno sa kompozitorom Slavkom Avsenikom mlađim, realizovao je međunarodne projekte “Slovenska duša” i “Slovenačko srce”. Osnovao je Muzički forum Vila Bled. To je događaj na kojem, pored Benjamina, predaje i nastupa elita svetske klasične muzike. Forum na Bledu svake godine okuplja mlade muzičare iz celog sveta.