Neprikosnovena hip hop ikona sa Balkana – Mimi Mercedez krunisala je svoju rep himnu „Miševi“ dinamičnim muzičkim videom u retro stilu! Nasuprot prethodnom spotu koji donosi uličnu estetiku iz zlatnog doba trep muzike, Mimi se ovaj put odlučila za svedenije kadrove koji su dodatno istaknuti animacijama zabavnog karaktera za koje se pobrinuo umetnik Igor Petrovski. Najnoviji muzički spot dolazi samo mesec dana nakon objavljivanja videa za numeru „Nismo Ista Priča“ kojim je muzičarka obeležila godinu dana od izlaska studijskog albuma „Frka U Svemiru“.

Povezana vest:  Justin Bieber uhvaćen kako puši marihuanu!

GLEDAJ VIDEO OVDE

 Za koncept muzičkog videa „Miševi“ pobrinula se Mimi lično, dok je za art direkciju bila zadužena mlada umetnica Milana Trifunjagić (Crack And The City) koja je za Mimi dizajnirala naslovnicu albuma „Frka U Svemiru“. Rep senzacija je ovim putem sugerisala i da je muzički video za numeru „Miševi“ simbolično finale promocije tog studijskog izdanja i da slušaoce očekuju veliki novi projekti u narednom periodu.

„Ovim spotom stavljamo tačku na jednu eru. Nova Mimi je zvanično rođena“, izjavila je umetnica.

Izdanje „Frka U Svemiru“ slušaocima je poklonilo 11 numera, od kojih je pesma „Miševi“ kao prva na listi publiku uvela u ludi muzički svet tog izdanja. Ovo je ujedno i prvi album u njenoj karijeri sa izuzetno velikim brojem ostvarenih kolaboracija sa najuticajnijim imenima domaće scene, kao što su Seksi, Marlon, Mili, Žakila, Povlo i Fox. Liriku numera na albumu je kao i do sada pisala Mimi u svom prepoznatljivom stilu, dok je većinu instrumentala kreirao njen dugogodišnji saradnik Žarko Krstić (Zartical), kao i nekoliko novih imena koja su unela nešto drugačiji zvuk u njenu diskografiju. Album je prethodno doneo singlove „Dajivé Komì“, „Ratatata“, „Tik Tak“, „Simp“ i „Nismo Ista Priča“, a finalni singl sa njenog najvećeg projekta do sada ponovo je predstavio njen autentičan, uvek direktan stav i preneo je snažnu poruku. Pred umetnicom su sada projekti koje priprema za letnju sezonu, a nove priče koje će doneti slušaocima bez sumnje će podsticati na razmišljanje i ostavljati bez teksta.

Povezana vest:  LEGENDARNI WU-TANG CLAN DOLAZI NA TERRANEO 2013

Izdanje „Miševi“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://mimimercedez.lnk.to/Misevi

Foto: Universal Music Serbia