Nisville_2010_Publika_foto_D_M_Car

Nišville festival završio poslovnu godinu sa gubitkom

Nišville jazz festival je završio poslovnu 2010. godinu sa gubitkom od 6,6 miliona dinara.

Prema rečima direktora festivala Ivana Blagojevića  ostali su neisplaćeni  dugovi za najam tribina,  garderoba, rasvete, razglasa, marketinga i hotela.

Blagojević kaže da na sreću Nišville uživa  puno poverenje i svi strpljivo čekaju  naplatu sve do početka sledećeg izdanja festivala.

Povezana vest:  THE RIDE: LINKIN PARK

– Festival – kaže Blagojević –  ima obezbeđenu jednu trećinu budžeta  učešćem Grada Niša i Ministarstva kulture, koji su i ove godine potvrdili svoju pomoć. Ministarstvo je čak, pre svih, uplatilo polovinu obećane pomoći, to jest, 2 miliona dinara. Dve trećine obezbeđuje organizator preko sponzora koji, na žalost, dosta kasno donose odluke o sponzorstvima, što stvara priličan rizik prilikom bukinga bendova, a odbijanje direktno prouzrokuje gubitke, kao što je to bio slučaj u 2010. godini.

Povezana vest:  Lejdi Gagu kritikovale tajlandske vlasti

Kako je Nišville definitivno brend ne samo Niša već i Srbije (deo je zvanične sajamske ponude Turističke oganizacije Srbije za 2011. godinu) organizatori pored podrške očekuju i konkretnu pomoć države kakvu su u svom usponu uživali Exit i Guča. Očekuje se i aktivnije lobiranje poslanika iz Niša i sa juga Srbije u Republičkoj Skupštini u kojoj Nišville, inače, već ima puno fanova iz drugih regiona.

Povezana vest:  KINGS OF LEON STIŽU NA 2016 MTV EMA

– Ukoliko bude realizovan ovogodišnji budžet, festivalski program biće proširen nastupima dodatnih 16 bendova u čast kralja romske muzike u amfiteatru ispod spomenika Šabanu Bajramoviću, a ulaz na taj stejdž biće besplatan za posetioce – kaže direktor festivala Ivan Blagojević.