Connected Agency vam predstavlja SEINE – trip-pop projekt Ivana Ščapeca. Osnovan u 2008. evoluirao je u jedan od najzanimljivijih regionalnih bendova nove generacije.

Počevši kao gitarski indie-punk bend, 2017. godine izdali su svoj hvaljeni debitantski album „Sno Sna“ za Moonlee Records (SI) i VOX project (FR). U tom periodu su počeli svoju dugogodišnju saradnju s pančevačkom režiserkom Marinom Uzelac, čiji je stop-motion video-spot za pesmu „Šilo“ osvojio brojne nagrade. Usledila je regionalna, kao i evropska promocija ploče, uključujući nekoliko dužih evropskih turneja gde SEINE hvale za njihove koncertne atrakcije. Naredni album  „22” odlučno ulazi u domen političkog – androginost Ščapčevog falseta, hvatajući se za prolazne tragove intimnosti, okreča se ka onoj neuhvatljivoj tački raskida gde se identitet polako rastvara u glatki groove i razigrano zujanje gitara. Bio je to savršen atonalni kabare za one koji se bave transcendentnim, i zasluženo nominovan za nagradu “IMPALA” za najbolji evropski indie album.

Povezana vest:  Čaj s medom za Vaja kon dios u Beogradu

Transformacija je bila privremeno zaustavljena početkom pandemije, što je poremetilo sve planove za promotivnu turneju. Tako dve pandemijske godine su proveli u studiju snimajući svoj treći album „Naizust“. Album ponovno predstavlja veliki odmak od zvuka koji su dosad ustanovili, gde gitare skoro u potpunosti zamenjuju sintevi, a bubnjeve bitovi. Anksioznost i krik drugog albuma zamenjuju šapat, tople melodije i trip-hop ritmovi, a tema nalazi svoj centralni motiv u ljudskom jeziku i rečima.

Povezana vest:  Toni Benet: Ejmi Vajneaus je znala da će umreti

Vraćajući se na scenu uživo tokom njihove poslednje posete na Changeover 2022, atmosfera koju su ova trojica uvek pokušavali da izazovu tokom svog seta bila je u potpunosti prikazana – teška, konceptualna, ali beskrajno plodna težnja ka neistraženim zvucima i poetici uz pomoć gitara i electronica. Dođite u Karmakomu i svedočite iz prve ruke.

  1. maja 2024. godine, Karmakoma club, Poenkareova 32
Povezana vest:  OTVARANJE KLUBA "DOT" OVOG VIKENDA UZ LEU DOBRIČIĆ, BOŽU PODUNAVCA, DJ IKEA I BEGE FANK

Karte u prodaji na:

Tickets.rs (RSD): https://cutt.ly/Hw3sZkOi

TicketsCloud (EUR): https://cutt.ly/qw3tMfgh

Foto: Marina Uzelac