„Šta me OPET snađe“ je NOVA komedija – monodrama glumice Anđelke Stević Žugić o večno aktuelnoj temi razvoda.

Glavna junakinja Jovanka Joka Jakovljević , u svojim kasnim 30im, kreće u nezaustavljivu vožnju kroz svoj emocionalni haos u koji je upala nakon razvoda. Iako je očekivala romantičnu komediju do kraja života, brak joj se završio kao loš film, a život odjednom pretvorio u ring.

Konkurencija je oštra, okolina surova. Ipak,  Joka ne želi da se preda. Ostaje neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

I dok u tom savršenom nesnalaženju pokušava da stvori “novi život” i “novu sebe”, uz nju je elitni odred podrške, uvek spreman da joj dodatno zakomplikuje život svojim savetima: najbolje prijateljice Cica i Mica, baba i mama, kao i neizbežne astrološkinja i psihološkinja. Standardna formacija odbrane svake žene kad nastanu kuršlusi u glavi i u životu.

Sve likove igra Anđelka, u svom furioznom i već prepoznatljivom stilu vrsne komičarke, donoseći dozu divlje autentičnosti i hrabrosti, koja istovremeno izaziva smeh, ali i zaista pokreće pitanja o prirodi života nakon razvoda.

Povezana vest:  „Pseće godine", Ginter Gras – tribina Laguninog književnog kluba u petak

Pripremite se za nezaboravnu noć ispunjenu surovom iskrenošću, humorom i pitanjem koje svi, priznali to ili ne, žele da postave: da li život zaista postoji i nakon što nekada rečeno „da“ postane „ne“,  osvetljavajući brojne klišee o razvodu, iskustva loših sastanaka i traženja partnera, kao i društveni pritisak da se bude „normalan“ nakon što je “srećno do kraja života” propalo.

Ova predstava nije za one sa slabim srcem, jakim predrasudama i nepogrešivim stavovima.

Ovo je za hrabre duše, spremne da se nasmeju u lice izazovima i kažu: „Šta me OPET snađe? Pa, sve najbolje, naravno!“

Premijera:
Regionalna premijera: Skoplje, 18. mart – Nacionalni opera i balet

Domaće: NOVI SAD, 24. mart – Srpsko narodno pozorište

BEOGRAD, 30. mart – MTS DVORANA

Nakon rasprodate premijere u Novom Sadu, uveden je novi termin za SNP – 25. Mart

Rasprodata je i beogradska premijera, te se igra i 31.3. u Mts dvorani.

Povezana vest:  Besplatna škola astronomije za mlade u DOB-u

Nakon toga slede igranja širom Srbije, ali i regiona, Sarajevo, Mostar, Zagreb, a već su zakazana i igranja u Cirihu, Beču itd.

Autorsko – producentski tim je već proverena ekipa izuzetnih profesionalaca.

Autor teksta: Nebojša Romčević

Romčević je jedan od najboljih srpskih dramskih pisaca i scenarista, koji je napisao scenario za brojne pozorišne predstave, televizijske serije i  filmove, a među kojima su svakako najpoznatiji sitkom “Ljubav, navika, panika”, serije “Kazneni prostor”, “Bićemo prvaci sveta”, “Stado” i brojne druge. Nebojša je autor i prve Anđelkine monodrame “Šta me snađe”.

Režija: Petar Jovanović

Petar je izuzetno uspešan i produktivan mladi novosadski reditelj, iza kojeg su već brojne i izuzetno uspešne pozorišne predstave među kojima su „Policija ili čemu sve to“, „Parastos u belom“, „Bog masakra”,  „Danas nam je divno dno“ kao i predstave koje izvode članovi ekipe Državnog posla. Petar je reditelj i izuzetno hvaljene i popularne predstave “Godišnjica“ pozorišta Madlenianum.

Muzika: Aleksandar  Saša  Lokner

Povezana vest:  Veliko interesovanje za predstave “Petar Pan na ledu”, produžava se promotivna prodaja ulaznica

Iako je prvenstveno poznat kao klavijaturista i član grupe Bajaga i instruktori, Saša je i jedan od najuspešnijih domaćih muzičkih aranžera, autor scenske i instrumentalne muzike za brojne filmove, serije i umetničke projekte.

Produkcija: GMR, Beograd  https://gmr.rs/

Anđelka Stević Žugić, jedna je od najomiljenijih glumica regiona. Igrala je u izuzetno uspešnim serijskim i filmskim projektima, među kojima su „Ne diraj mi mamu”, “Šetnja s lavom”, “Jedini izlaz”, “Nebesa”,  “Radio Mileva”, “Šutnja 2”…

Iako je javnost prvenstveno doživljava kao komičarku, njene uloge su bile žanrovski različite i raznovrsne. Svi njeni projekti prevazilaze granice i gledaju se, a i realizuju širom regiona, dok je serija „Šetnja s lavom“ dostupna i na striming servisu „HBO max“.

Pored televizijskih i filmskih projektata, Anđelka je sa svojom prvom monodramom „Šta me snađe“ napravila svojevrsan pozorišni podvig, odigravši predstavu preko 250 puta na 3 kontinenata u 55 gradova i 15 zemalja. 

Foto: Nebojša Babić