Beograd je na nogama! Gipsy Kings, ikonični bend koji osvaja srca širom sveta svojim vrelim ritmovima i zaraznim melodijama, predvođeni Andreom Reyesom, stiže na Plato Geozavoda u Beogradu na vodi 19. maja, ali to nije sve što je podiglo veliku prašinu među fanovima.

Naime, Reyes je nedavno izneo iznenađujuću želju – da upozna legendarnog Emira Kusturicu! U ekskluzivnoj izjavi Reyes je rekao: „Voleo bih da upoznam Emira Kusturicu, renomiranog srpskog filmskog reditelja čiji filmski rad odražava bogatu istoriju i kulturnu raznolikost balkanskog regiona.“

Povezana vest:  ERIC i novi singl „I Found You“ u sklopu deluxe verzije albuma

Ono što čini ovu želju toliko intrigantnom leži upravo u stvaralaštvu ova dva umetnička genija. Poznato je da su u muziku Gipsy Kings-a duboko ukorenjeni romska kultura i život, kao uostalom i u Kusturičin opus i filmska remek-dela kao što su „Dom za vešanje“ i „Crna mačka, beli mačor“. Zato se postavlja pitanje da li ova neočekivana želja znači da je nova saradnja na pomolu? Hoće li se bend i filmski vizionar udružiti na nekom projektu?

Povezana vest:  Za nedelju dana počinje Heineken Lovefest

Dok se spekuliše o tome šta bi moglo biti u planu, jedno je sigurno – predstojeći koncert će biti prilika za još jedno putovanje kroz bogatu muzičku baštinu sastava koji je svojim prepoznatljivim hitovima osvojio čitav svet. A ko zna, možda se na bini pojavi i Kusturica kao specijalni gost! Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo šta nam donosi ova intrigantna kombinacija.

Povezana vest:  Koncert u znak sećanja na Dragoljuba Ðuričića

Ulaznice za predstojeći spektakl i dalje možete nabaviti putem sajta efinity.rs, besplatne aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje.

Foto: Totalisimo