Jedan od najperspektivnijih mladih kantautora regionalne muzičke scene, Luka Rajić predstavlja optimističan singl „Slobodan pad“ koji donosi priču o samospoznaji emotivnih zidova i tihoj veri u ljubav! Hipnotička produkcija numere protkana je emotivnim vokalom, a lirika pesme navodi na prepuštanje sebi, drugima i svemu što život sprema. Muzičar ovim putem najavljuje i svoj debitantski album „Deca novog milenijuma“ koji će 6. septembra 2024. godine objaviti izdavačka kuća Universal Music Serbia. Uz singl „Slobodan pad“, predstavljen je i apstraktan muzički video.

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Svaka pesma je sačuvana uspomena iz vremena u kom je nastala i emocije odakle je potekla. Dok pišem, moja namera je da zaustavim trenutak u sebi i iznedrim iskru pesme koju želim da pretočim u univerzum gde to ponovo doživljavam. Tako nastaje sva moja muzika, pa i prvi album. „Deca novog milenijuma“ je kolekcija reči, zvukova i slika koje su ogledalo mene, ali i svih drugih koji prolaze kroz rolerkoster iskustva 20-ih godina. Ja se svakim usponom i padom sve više oslobađam – a taj odraz želim da vide svi koji će slušati ove pesme“, ističe Luka Rajić.

Povezana vest:  Carly Rae Jepsen i Justin Bieber dominirali na dodeli Juno nagrada

UNAPRED SAČUVAJ LUKIN DEBITANTSKI ALBUM „Deca novog milenijuma“ OVDE!

Album „Deca novog milenijuma“ je svojevrstan dnevnik 20-ih godina gde Luka Rajić poručuje da su među nama generacije „budne, žedne, pune snova“ koje streme da donesu slobodu sebi i drugima. Pomirujući dihotomije u sebi, Luka Rajić debitantskim albumom predstavlja pesme o pitanjima svoje generacije i tvrdi da odgovor na sve leži u prigrljivanju sopstvene autentičnosti. Za audio produkciju novog izdanja sarađivao je sa svojim bratom, producentom u usponu, Igorom Rajićem i sa A.N.D.R., producentom i multiinstrumentalistom školovanim na američkom Berkliju koji je 2023. nagrađen priznanjem „Najbolji novi izvođač“ od strane Runde (diskografskog udruženja Balkana). Albumu „Deca novog milenijuma“ prethode četiri singla i EP „Ludim od kluba“, kao i saradnje sa značajnim imenima nove generacije poput A.N.D.R, Pocket Palme i Jymenik.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD

Već na početku svoje karijere Luka Rajić je ostvario veliki uticaj na mladu publiku željnu savremene pop muzike na srpskom jeziku. Singl „Ludim“ izazvao je pravu fascinaciju tada novim imenom na sceni, privukavši mnoštvo fanova i milione pregleda. Primećujući vrednost te digitalne pažnje za svoj muzički put, Luka odlučuje da stvaralaštvo prenese u realni svet kroz nastupe sa bendom. Njegov rad, talenat i posvećenost prepoznala je i potvrdila prestižna svetska diskografska kuća Universal Music, za koju je izdao dva singla, „Časna reč“ i „Slobodan pad“, a predstojeći debitantski album doneće nove priče koje su glas generacije koja neguje autentičnost.

Povezana vest:  Bubnjarski spektakl u Ateljeu 212 13. februara

Izdanje „Slobodan pad“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://lukarajic.lnk.to/Slobodanpad

Foto: Igor Rajić